woensdag 10 juli 2024 om 07:30

Dit is geen reclame voor de sport en de gele trui komt nog om andere schouders

Video Opnieuw was het oorverdovend saai in de Tour de France 2024. In de tiende etappe – nota bene daags na de rustdag – noteerden we opnieuw geen vlucht van de dag, maar was de sprint ook fair. Iedereen lijkt zijn kruit droog te houden voor woensdag, wanneer de weg naar Le Lioran een oorlogspad is. Luister snel naar de WielerFlits Update!

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De jury voor de Prijs van de Strijdlust had de moeilijkste taak vandaag: een winnaar uitroepen. Dat werd Kobe Goossens, maar waarom is eigenlijk nog altijd niet helemaal duidelijk. Jasper Philipsen won uiteindelijk afgetekend zijn eerste etappe en dat maakte bij Alpecin-Deceuninck veel los. Het geloof in groen is er nog altijd, na wat de sprinter zelf een ‘kutweek’ noemde. Hij, ploegbaas Philip Roodhooft en ook verliezers Dylan Groenewegen en Wout van Aert komen aan het woord. Die laatste riep zijn collega’s op om toch te gaan aanvallen in dit soort ritten.

Woensdag zullen we in ieder geval wél vluchters zijn. In een oncontroleerbare etappe waar het constant op en af gaat, verwachten onze mannen in Frankrijk een strijd op drie fronten: een voor de dagzege, een in de strijd voor het algemeen klassement en ook helemaal achteraan voor de sprinters, in de strijd met de tijdslimiet. Welke renners gaan een move maken, wat zegt Mathieu van der Poel erover en welke vluchters kunnen we verwachten? Klein tipje van de sluier: na het Centraal Massief krijgen we een nieuwe naam in de gele trui. Luister snel naar de WielerFlits Update!

Iedere dag
Deze Ronde van Frankrijk voorzien onze verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen het publiek dagelijks van de WielerFlits Update. In een podcast en video van om en nabij het half uur duiden zij de gebeurtenissen in en rondom de Tour de France en kijken ze uit naar de etappe van een dag erna. De video verschijnt dagelijks op YouTube en hier op de website, de audio daarvan is te beluisteren in je favoriete podcast app.

Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.