Dit is het parcours van het EK wielrennen 2019 in Alkmaar
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 6 juni 2019 om 10:40

Dit is het parcours van het EK wielrennen 2019 in Alkmaar

De organisatie van het EK wielrennen 2019 in Alkmaar heeft de parcoursen bekendgemaakt. Het gaat om de trajecten voor de tijdrit, het lokale parcours voor de wegritten en de grote lus die de mannen maken, vóór ze het lokale parcours opdraaien.

De start van de individuele tijdritten ligt bij het Waagplein in Alkmaar, direct bij het beroemde toneel van de kaasmarkt. De Kanaalkade in de kaasstad is aangewezen als finishlocatie voor de weg- en de tijdrit. Hier beginnen ook alle wegkoersen. Vanaf daar beginnen de renners met enkele kilometers door de binnenstad van Alkmaar.

Tijdrit ten oosten van Alkmaar
Het tijdritparcours is 23 kilometer lang en voert de deelnemers onder meer langs Stompetoren en de Museummolen, even ten oosten van de stad Alkmaar.

Wegwedstrijd door het centrum
De lokale ronde voor de wegwedstrijden is 11,5 kilometer lang. Deze is bijzonder technisch, omdat het binnen het centrum van Alkmaar blijft. Hiermee wil de organisatie dat bezoekers iedere twintig minuten het peloton voorbij zien komen. Ook de kasseienstrook van de Munnikenweg (1.100 meter lang) zit in het parcours, vlak voor de finish aan de Kanaalkade. De mannen rijden na de start nog een lus van veertig kilometer rond Alkmaar.

Vorig jaar werden Matteo Trentin, Marta Bastianelli (beiden op de weg), Victor Campenaerts en Ellen van Dijk (tijdrit) Europees kampioen bij de elites.

Het EK wielrennen kent dit jaar op 7 en 8 augustus de tijdritten en op 9, 10 en 11 augustus de wegwedstrijden. Bekijk via de link hieronder het programma.

EK wielrennen 2019 in Alkmaar: Programma


Parcours – Tijdrit (23 km)


Parcours – Lokale ronde wegrit (11,5 km)


Parcours – Grote ronde mannen wegrit (ca. 40 km)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.