Dit kan je verdienen aan een Belgische zege in de Ronde van Lombardije
vrijdag 8 oktober 2021 om 22:05

Dit kan je verdienen aan een Belgische zege in de Ronde van Lombardije

Ad Het wielerseizoen nadert zijn einde en dat betekent dat de liefhebbers van de Italiaanse najaarsklassiekers verlekkerd zullen uitkijken naar de Ronde van Lombardije. In La Corsa delle foglie morte gaat Remco Evenepoel op zoek naar zijn eerste monumentale zege en de eerste Belgische overwinning in Il Lombardia in elf jaar. Wat levert je dat op bij Bingoal?

Remco tegen de Slovenen
Evenepoel won afgelopen week met groot vertoon van macht de Coppa Bernocchi. Met een ellenlange aanval en daaropvolgende solo, dubbelde hij zelfs het peloton in de finale ronde. Zelf denkt hij met deze benen de Ronde van Lombardije te kunnen winnen. Ben jij net als hem ook overtuigd? Dan loont het om via de bookmakers een weddenschap op zijn overwinning aan te gaan. Wanneer je namelijk op REV inzet, krijg je x5.5 je inzet terug. Tien euro inzetten kan je dus 55 euro opleveren.

Er zijn echter kapers op de kust. Met winst in de Giro dell’Emila en Milaan-Turijn is Primož Roglič de torenhoge topfavoriet voor Il Lombardia. Hij lijkt een zekerheid voor winst, maar zekerheden zijn er in het wielrennen niet altijd. De bookmakers houden echter wel serieus rekening met winst van de Jumbo-Visma-kopman en geven hem een quotering van x2.75. De andere grote uitdager van Evenepoel is een andere topper uit Slovenië: Tadej Pogačar. De Tour de France-winnaar komt steeds beter voor de dag en heeft een quotering van x8.

Sportieve revanche voor Remco Evenepoel? Zet in en win 5,5 keer jouw inzet!


Wat kan Alaphilippe?
De laatste keer dat de kersverse wereldkampioen de koers van de vallende bladeren won, is alweer vijftien jaar geleden. In 2006 was dat Paolo Bettini, we kennen allemaal nog de emotionele aankomst van De Krekel. Een dag na zijn wereldtitel verloor hij zijn broer Sauro bij een verkeersongeval. Hopelijk is een eventuele zege voor Julian Alaphilippe niet zo dubbel als toen. De Fransman werd ooit al eens tweede in de Ronde van Lombardije, maar deed de laatste jaren amper Italiaanse najaarsklassiekers aan.

Eerder deze week werd hij 25ste in Milaan-Turijn. Geen klinkend resultaat. Maar voor de editie van Il Lombardia waar hij tweede werd, eindigde hij pas 51ste in Milaan-Turijn. Of hij nu tot hetzelfde in staat is, is niet duidelijk. Daarom keren de bookmakers tien keer je inleg uit als je inzet op Alaphilippe. In tegenstelling tot de Franse puncheur, zijn er wel een aantal kapers op de kust voor de drie topfavorieten. In de laatste koersen lieten João Almeida (x15), Adam Yates (x12) en Michael Woods (x17) goede vorm zien.

Wint Alaphilippe in zijn regenboogtrui? Zet in en win 10 keer jouw inzet!


Buitenkansjes
Er zijn niet heel veel renners buiten de reeds genoemde namen, die heel veel kans maken op de zege. Uiteraard is Bauke Mollema altijd goed in deze wedstrijd. De winnaar van 2019 levert je dit jaar veertig keer je inzet op als de Nederlander wint. Dat is tien punten minder dan Jonas Vingegaard, de schaduwkopman van Jumbo-Visma en de derde van de jongste Tour. Ook David Gaudu (x40) – achtste in de Coppa Bernocchi en zesde in Milaan-Turijn – en Romain Bardet (x50) gelden als schaduwfavorieten.

Dan passeren ook nog twee anciens de revue, die tien jaar geleden ook al tot de topfavorieten behoorden in deze wedstrijd. De intussen 41-jarige Alejandro Valverde werd liefst drie keer tweede in dit monument, maar hij won – in tegenstelling tot Luik-Bastenaken-Luik (vier keer) – dit monument nog nooit. Bingoal keert je vijftig keer je inzet uit als hij er in de nadagen van zijn carrière wél in slaagt. Ook Vincenzo Nibali stond hier drie keer op het podium, maar hij won daarvan wel twee keer. De 36-jarige Italiaan en de Spanjaard waren allebei goed in orde in de Giro di Sicilia. Wint Nibali, dan krijg je veertig keer je inzet terug.


Bekijk hier alle quoteringen voor het Wielrennen

a

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.