Dit zeggen de favorieten en outsiders voor de Ronde van Vlaanderen
Van der Poel is dé topfavoriet - foto: Cor Vos
zaterdag 30 maart 2024 om 11:35

Dit zeggen de favorieten en outsiders voor de Ronde van Vlaanderen

Overzicht De Ronde van Vlaanderen is climax in de Heilige Wielerweek in Vlaanderen. Het tweede monument van het jaar zorgt jaar op jaar voor spektakel. Alle ogen zijn gericht op wereldkampioen Mathieu van der Poel. Maar er zijn meer favorieten die hebben vooruitgeblikt op de koers. WielerFlits zet een reeks interessante uitspraken op een rij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

flag-nl Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck): “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik het liefst met alle toprenners aan de start sta. Met open vizier. Of de afwezigheid van Wout en Jasper mij zal beïnvloeden, kun je niet van tevoren voorspellen. Misschien komt er nog meer druk op mijn schouders te liggen, wat het er niet makkelijker op maakt. Aan de andere kant blijven Visma-Lease a Bike en Lidl-Trek twee supersterke blokken, zelfs zonder de aanwezigheid van respectievelijk Van Aert en Stuyven. Jorgensen, Benoot, Pedersen, Milan, noem maar op.”


flag-dk Mads Pedersen (Lidl-Trek): “Wij gaan niet anders koersen zoals we de laatste wedstrijden gedaan hebben. Lidl-Trek zal zijn verantwoordelijkheid nemen en als er groepen moeten worden teruggehaald en wij zijn daar niet bij, dan zal er altijd minstens één renner van ons meedraaien in het peloton. Natuurlijk ben ik zelf niet 100% en dat is wel nodig om te winnen, maar je weet het nooit”


flag-us Matteo Jorgenson (Visma | Lease a Bike): “Ik heb liever een harde wedstrijd, dat ligt me beter. Er is een duidelijke favoriet en dat is Mathieu van der Poel. Maar ik zit in het beste team ter wereld, dus je kan ons niet uitsluiten. Mathieu is van een ander niveau, maar het blijft een wielerwedstrijd en dus kan er veel gebeuren.”


flag-it Alberto Bettiol  (EF Education-EasyPost): “De Ronde is een meesterwerk van de wielersport, iets heiligs en heiligs voor de Vlamingen. Ik hou van hun passie. Ze wachten een jaar op deze koers en dan voel ik een gevoel van verantwoordelijkheid om mijn best te doen, vanwege de geschiedenis. En omdat ze mijn naam op het asfalt schrijven. (…) Vlamingen zijn opgegroeid met deze machtige Ronde van Vlaanderen. Nu maak ik deel uit van hun geschiedenis.”


flag-au Michael Matthews (Jayco-AlUla): “Na Milaan-San Remo heb ik me steeds goed gevoeld. Het zou ongelofelijk en speciaal zijn, als ik daar nog een podiumplaats in een monument als de Ronde van Vlaanderen aan toe kan voegen. We weten dat het niet gemakkelijk wordt, maar we zijn klaar om er voor te vechten.”


flag-ch Stefan Küng (Groupama-FDJ): “Het is goed om na deze koers (Dwars door Vlaanderen, waar hij derde werd, red.) al iéts binnen te hebben. Het is geen zege, maar je toont wel dat je er staat. Het is goed voor het vertrouwen, de benen voelen goed. Dat is belangrijk. Ik ben klaar en kijk uit naar zondag.”


flag-fr Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step): “We zijn heel gemotiveerd en we zullen er alles aan doen om zondag goed te presteren. We moeten als een ploeg koersen en ons best doen om iets anders te doen dan de mensen gewend zijn. We moeten proberen verrassen.”


flag-nl Merijn Zeeman (ploegleider Visma | Lease a Bike): “Mathieu is overduidelijk de topfavoriet, Pedersen liet zien dat hij bij Wout en Mathieu hoorde, maar ik weet niet hoe het nu met hem gaat. Maar dat zal na die vreselijke val ook wat minder zijn. Wij hebben niet de favorietenrol, wat we in heel veel andere wedstrijden wel hebben. We gaan meer onze momenten kunnen kiezen.”


flag-be Patrick Lefevere (manager Soudal Quick-Step): “Het is lastig om de situatie om te draaien. Ik heb geen toverstokje zoals veel mensen denken. Op dit moment draait het niet goed, maar de jongens doen wel hun best. We zitten in een negatieve spiraal. (…) We moeten realistisch zijn. Als Mathieu wegrijdt, dan moeten we – hopelijk lukt dat wél – vol voor de tweede plaats gaan. Anticiperen wordt sowieso moeilijk, want als Van der Poel er een koek op geeft op 80 kilometer van het einde, is de koers gereden.”


flag-be Tom Steels (ploegleider Soudal Quick-Step): “De Ronde is een wedstrijd die nooit liegt. Het is een koers waar alleen de sterkste renners zegevieren. We hebben een goed team voor zondag, met een oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen, en starten met veel vertrouwen. Het klopt dat we de voorbije koersen wat geleden hebben, maar het kan snel omslaan en we hopen op een sterke wedstrijd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.