Dit zeiden de favorieten en outsiders voor Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen 2024
foto: Cor Vos
zondag 21 april 2024 om 12:06

Dit zeiden de favorieten en outsiders voor Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen 2024

Vandaag komt het eerste deel van het wielerseizoen alweer ten einde met het verrijden van Luik-Bastenaken-Luik. Het laatste monument van het wielervoorjaar geldt misschien wel als de zwaarste van allemaal. Bij de vrouwen staan er ook heel wat toppers aan het vertrek. WielerFlits zet de belangrijkste uitspraken van de favorieten en outsiders voor de klimklassieker op een rij.

Niets missen van Luik-Bastenaken-Luik? Volg de koers hier in ons WielerFlits Liveblog!


flag-be Lotte Kopecky (SD Worx-Protime): “Ik wil me vooral amuseren. Als ik goeie benen heb, wil ik die tonen in de finale. Ik denk zeker aan winnen”, klinkt het ambitieus. “Maar nogmaals: het wordt afwachten wat er nog in de tank zit. Als dat niet voldoende is, dan weet ik wat mijn taak is.”

“Ik vind het wel prettig om niet de absolute kopvrouw te zijn. Demi (Vollering, red.) zit ook in een goeie vorm. De rolverdeling zal een beetje afhangen van hoe de koers verloopt, hoe we ons alle twee voelen en hoe ik door de finale geraak. Als ik er aan de finish nog bij ben, dan ben ik de snellere.” (Sporza)

flag-nl Demi Vollering (SD Worx-Protime): “Ik voelde me zeer goed in de Waalse Pijl en dat is een goed teken voor Luik. We hebben een zeer sterke ploeg. Ik kijk er naar uit om samen met Lotte de finale te rijden, om onze kaarten uit te spelen. Ik denk dat de druk om te winnen vorig jaar nog groter was, omdat ik toen de trilogie kon voltooien.” (Cycling Pro Net)

flag-pl Katarzyna Niewiadoma (Canyon//SRAM): “De ploeg is klaar om te koersen. Het is fijn om aan deze koers te beginnen, in de wetenschap dat we al een grote overwinning op zak hebben. Het zelfvertrouwen is er en we weten dat alles mogelijk is. We hebben een sterke ploeg en zijn klaar om voor de zege te strijden.”

“Sommige teams zijn nog op zoek naar die grote overwinning. Ik verwacht dan ook dat SD Worx-Protime zeer agressief zal koersen. Ze hebben een ontzettend sterke ploeg, met meerdere pionnen om mee te spelen. Ik verwacht dat de koers zal ontploffen op de Redoute. Het zal een zware wedstrijd worden.” (Cycling Pro Net)

flag-it Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek): “Het zal ongetwijfeld een zware koers worden, ook gezien de verwachte weersomstandigheden. We zullen onze koersstrategie niet aanpassen. We moeten in de beginfase attent zijn bij de vorming van een kopgroep. De grootste concurrenten? Niewiadoma is de voornaamste favoriet, maar ook Vollering, Moolman-Pasio en FDJ-SUEZ met Cavalli.”

flag-nl Marianne Vos (Visma | Lease a Bike): “Ik heb er zin in. We weten allemaal dat het een zware wedstrijd zal worden. De sterkste renners zullen naar voren komen. Ook in deze wedstrijd is tactiek belangrijk, maar met sterke benen kom je in de finale. We hopen mee te doen en onszelf te laten zien in die finale.” (Cycling Pro Net)

flag-za Ashleigh Moolman-Pasio (AG Insurance-Soudal Team): “Ik ben goed hersteld van de inspanningen van de Waalse Pijl. Luik is een iets andere klassieker. De beklimmingen zijn wat langer en het is echt een slijtageslag. Het is dan ook belangrijk om goed te eten en energie te sparen voor de echt belangrijke momenten.” (Cycling Pro Net)

flag-es Mavi García (Liv AlUla Jayco): “De Waalse Pijl van afgelopen woensdag was echt de slechtste wedstrijd in mijn leven. Ik heb het nog nooit zo koud gehad. Ik hoop nu beter voor de dag te komen. Het is niet makkelijk om nog helemaal te herstellen. Ik hoop vandaag gewoon te genieten en wel mijn niveau te halen. Ik beschik wel over een goede vorm, maar het is afwachten…” (Cycling Pro Net)

flag-nl Pauliena Rooijakkers (Fenix-Deceuninck): “Ik voel me erg goed. Ik ben goed hersteld van de kou in de Waalse Pijl. Ik was woensdag erg goed en kijk dan ook erg uit naar Luik. Ik heb er vertrouwen in. We houden er als ploeg van om aanvallend te koersen. Ik ga zeker niet wachten.” (Cycling Pro Net)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.