Dit zeiden de favorieten en outsiders voorafgaand aan Dwars door Vlaanderen
foto: Cor Vos
woensdag 27 maart 2024 om 12:15

Dit zeiden de favorieten en outsiders voorafgaand aan Dwars door Vlaanderen

Vandaag wordt Dwars door Vlaanderen verreden, traditioneel gezien dé generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen. Ondanks het ontbreken van Mathieu van der Poel, starten met Wout van AertMads Pedersen en Jasper Philipsen de nodige grote namen. Maar er zijn meer favorieten die hebben vooruitgeblikt op de koers. WielerFlits zet een reeks interessante uitspraken op een rij.


flag-be Wout van Aert (Visma | Lease a Bike): “Dit is een heel belangrijke koers, omdat ik vandaag ook wil winnen. We staan aan de start om de koers te winnen. Ik denk dat het een gezonde instelling is om dat eerst te proberen en dan kijken we wel verder naar zondag.”

“Er was nogal wat stijfheid (doelt op zijn val in de E3 Saxo Classic, red.) mee gemoeid. Ik heb nooit echt veel pijn gehad, maar ik blijf de stijfheid wel nog wat voelen. De heup is nog wel gevoelig. Het was een hardere klap dan ik eerst had kunnen inschatten.” (WielerFlits)

flag-dk Mads Pedersen (Lidl-Trek): “Ik werk het liefst zo veel mogelijk wedstrijden af om het ritme volledig in de benen te krijgen. Tijdens de koers kan ik beter en harder trainen. We zullen het zoals in de vorige twee koersen proberen. We hebben veel opties om uit te spelen.” (Het Nieuwsblad)

flag-be Jasper Stuyven (Lidl-Trek): “Ondanks die zege voor Mads (in Gent-Wevelgem, red.) was er toch ook wat ontgoocheling bij mij, dat is niet abnormaal. Maar het lag niet in mijn handen, dus ik heb de pagina snel omgedraaid. Dat gaat sneller als je voelt dat de conditie goed is. We proberen vandaag eerst in overtal te geraken in de finale en dan zien we op basis van de koerssituatie wel wie voorrang krijgt.” (Sporza)

flag-be Jordi Meeus (BORA-hansgrohe): “Dwars door Vlaanderen is een koers waar ik mijn zinnen op heb gezet. Die is nog iets lastiger dan Gent-Wevelgem en zou me nog beter moeten liggen. We gaan kijken hoe ver ik daar kan komen. Daarna is het voor mij vooral kijken richting Parijs-Roubaix.” (WielerFlits)

flag-be Amaury Capiot (Arkéa-B&B Hotels): “Omdat het een mooie sleutelbeenbreuk is, kan ik starten. Het zal wel pijn verbijten worden op de kasseien.”

flag-be Victor Campenaerts (Lotto Dstny): “We gaan er alles om doen om een goed resultaat te behalen, maar de deelnemerslijst is sterker dan andere jaren. We hebben een egale ploeg. Er is geen absolute kopman die er met kop en schouders bovenuit steekt.”

“Met Arnaud De Lie hebben we normaal iemand die Wout van Aert kan volgen, wanneer hij een cartouche afsteekt. Nu is dat niet geval, maar dat zorgt anderzijds ook voor een ‘makkelijkere’ manier van koersen. Zolang iemand van onze ploeg kan meeschuiven, zitten we in een goede situatie.” (Het Nieuwsblad)

flag-be Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck): “Gent-Wevelgem was best een lastige wedstrijd, maar ik ben wel hersteld. Of ik hier kan winnen? Dat zal straks blijken, maar ik was hier vorig jaar al vierde. Als alles in de juiste plooi valt en samenkomt, waarom niet? Ik verwacht eerlijk gezegd wel geen sprint.”

flag-fr Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step): “Het is echt een mooie koers vandaag. Ik hou van het parcours en we hebben een goed team. Met Paul (Magnier, red.) hebben we een renner die heel snel is in de sprint, dus we hopen dat hij erbij zal zijn in de finale.”

“Mijn vorm is niet zoals ik zou willen, maar het gaat wel. De valpartij in Strade Bianche heeft me echt verhinderd om te kunnen doen wat ik wilde. Maar ik heb geprobeerd om me zo goed mogelijk aan te passen. Ik ga mijn best doen.”

Julian Alaphilippe – foto: Cor Vos

flag-be Tim Wellens (UAE Emirates): “Ik kan niet klagen over mijn benen. Alles gaat voorlopig goed en ik reed al enkele goede resultaten bijeen. Vandaag is weer een mooie kans. Voor mij is deze koers geen training voor de Ronde, ik wil gewoon een goed resultaat halen. We staan aan de start met een sterk team.” (Het Nieuwsblad)

flag-be Yves Lampaert (Soudal Quick-Step): “Ik ben hier altijd naar school geweest en heb een goeie band met Roeselare. Ik ben een beetje de local hero. Het geeft me vertrouwen dat dit een koers is die me ligt. Gent-Wevelgem was nu ook niet rampzalig. Laat ons daar op voortbouwen. We moeten erin blijven geloven. De kwaliteit is er in de ploeg, het hangt ook af van details.” (Sporza)

flag-be Maxime Monfort (ploegleider Lidl-Trek): “Natuurlijk is deze koers iets minder belangrijk dan de Ronde, maar het blijft WorldTour. Dus willen we scoren. We hebben na de winst in Gent-Wevelgem bescheiden gevierd, want er komen heel belangrijke koersen aan. We doen het goed als ploeg en hebben collectief al mooie dingen laten zien.” (ploegsite)

flag-be Wilfried Peeters (ploegleider Soudal Quick-Step): “We rekenen vandaag op een sterke ploeg, met ervaren jongens maar ook jonge renners. Ze hebben er vertrouwen in en zijn klaar om opnieuw het beste van zichzelf te geven. Ik hoop dat we kunnen meedoen op dit zware parcours, met onderweg heel wat heuvels en kasseistroken.” (ploegsite)

flag-au Mathew Hayman (ploegleider Jayco AlUla): “Dwars door Vlaanderen is een iets kortere wedstrijd, in vergelijking met de meeste klassiekers, maar er wordt altijd op het scherpst van de snede gekoerst. Het is een vrij open wedstrijd. We hebben het geluk dat we kunnen rekenen op Michael Matthews, die zich in deze koers wil klaarstomen voor De Ronde. Onze ploeg is sterk, met veel ervaren renners. We kijken er dan ook naar uit om te koersen!” (ploegsite)

flag-be Ken Vanmarcke (ploegleider EF Education-EasyPost): “Alberto Bettiol maakte in de E3 een fikse val en werd hard geraakt. Hij wist meteen dat de impact zware gevolgen zou kunnen hebben, mocht hij zijn weg doorgezet hebben. Vandaar zijn opgave. Hij werd stevig behandeld en kreeg de nodige zorgen richting Dwars door Vlaanderen. Topfit is hij nog niet, maar het komt wel allemaal goed. Bovendien kan hij zo verder werken naar de Ronde van Vlaanderen.” (Sporza)

flag-be Oliver Naesen (Decathlon AG2R La Mondiale): “Ons doel is altijd om top-10 te rijden. Vandaag is het heel simpel. Ik moet de koers ondergaan tot de tweede keer Knokteberg-Trieu en dan zo goed mogelijk geplaatst zitten. Ik ga wel niet mijn leven riskeren. Ik heb deze koers zeven keer gereden en ben vier keer in het ziekenhuis gefinisht. Dat hou ik wel in het achterhoofd.”

“Daarna zal ik de klim zo hard mogelijk omhoog rijden en dan zit ik hopelijk in de kopgroep. Is dat niet het geval, dan kijk ik snel naar mannen als Jasper Philipsen en Jordi Meeus en hun teams. Die zullen dan het gat dichtrijden en dan hoop ik nog te sprinten. Zoiets zal het zijn.”


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.