Dit zeiden de favorieten in aanloop naar de Brabantse Pijl
Dylan Teuns is een van de favorieten voor de zege - foto: Cor Vos
woensdag 10 april 2024 om 12:41

Dit zeiden de favorieten in aanloop naar de Brabantse Pijl

De Brabantse Pijl luidt vandaag een nieuw deel van het voorjaar in. Na Parijs-Roubaix is het tijd voor de heuvelklassiekers en de Vlaams-Brabantse wedstrijd is de eerste koers in die rij. De écht grote namen ontbreken, maar dat zorgt er misschien voor dat we wel eens een zeer spannende koers zouden kunnen krijgen. WielerFlits zet de meest interessante uitspraken op een rij.

Niets missen van de Brabantse Pijl? Volg de koers hier in ons WielerFlits Liveblog!


flag-au Michael Matthews (Jayco AlUla): “Het is een mooi parcours. Het deelnemersveld is niet geweldig, maar het biedt zeker kansen voor mij. Mijn vorm van de afgelopen koersen was heel goed, dus ik hoop een goed resultaat neer te zetten.” (WielerFlits)

flag-be Quinten Hermans (Alpecin-Deceuninck): “We zullen met drie het kopmanschap delen: ikzelf, Axel Laurance en Søren Kragh Andersen. Hopelijk spring ik mee op het juiste moment. Ik voelde in de Ronde van het Baskenland dat de vorm beter is dan vorig jaar. Ik won er een rit. Dat is een bevestiging, twee jaar na mijn laatste zege, dat ik een race in de WorldTour kan winnen.” (Het Laatste Nieuws)

flag-nz Corbin Strong (Israel-Premier Tech): “We hebben een heel sterke ploeg, met meerdere kaarten om te spelen. In deze wedstrijd kan het meerdere kanten uit. We zullen agressief koersen. Ik kijk erg uit naar deze wedstrijd. De finish ligt me ook erg goed, maar het is afwachten wat er daarvoor allemaal zal gebeuren.” (Cycling Pro Net)

flag-no Tobias Halland Johannessen (Uno-X Mobility): “Ik heb een goede trainingsweek achter de rug in de Ronde van Catalonië. Daarna heel erg goed getraind met het oog op de komende wedstrijden. Dit is de periode waar ik het meest naar uitkijk. Ik hoop hier echt goed te presteren. Ik voel me weer goed en het doel is om mee te doen voor de zege.” (Cycling Pro Net)

flag-it Vincenzo Albanese (Arkéa-B&B Hotels): “Ik begin met veel zelfvertrouwen en vastberadenheid aan deze editie van de Brabantse Pijl. Ik weet dat de koers aansluit bij mijn kwaliteiten als wielrenner. De sfeer binnen de ploeg is ook al enkele weken opperbest. We hopen de goede lijn door te trekken en dus mik ik op een goed resultaat.” (organisatie)

flag-be Tim Wellens (UAE Emirates): “Ik hoop nog op een mooi resultaat vandaag, maar ben wel blij dat het de laatste wedstrijd van het voorjaar is. Ik heb misschien nog niet zoveel koersdagen in de benen, maar die klassiekers hakken er toch in.” (WielerFlits)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.