Dit zeiden de favorietes vlak voor de start van Parijs-Roubaix Femmes
foto: Cor Vos
zaterdag 6 april 2024 om 13:35

Dit zeiden de favorietes vlak voor de start van Parijs-Roubaix Femmes

Overzicht Om 13.35 zijn de vrouwen officieel begonnen aan hun Parijs-Roubaix. Alle ogen zijn op voorhand gericht op wereldkampioene Lotte Kopecky en Marianne Vos. De twee wereldtoppers konden nog niet winnen op de piste. Wat verwachtten zij en hun belangrijkste concurrenten voor de start? WielerFlits zet de meest interessante uitspraken op een rij.


flag-be Lotte Kopecky (SD Worx-Protime): “Of ik naar deze koers het meeste heb uitgekeken? Ja, dat kan je wel zeggen. Ik vind Parijs-Roubaix supertof. Deze koers ligt me en ik heb hier nog niet gewonnen. Ik heb er heel veel zin in. Tijdens de verkenning gisteren lag het er redelijk bij, maar er zijn verraderlijke stukken waar het plots glad wordt. Dat kan toestanden zoals vorig jaar opleveren. Je moet alert zijn.” (Sporza)


flag-nl Marianne Vos (Visma | Lease a Bike): “Of ik nu in de beste vorm van mijn leven ben? Dat is moeilijk te zeggen. Ik voel me goed en weet dat ik alles heb gedaan om goed te zijn. De stenen liggen hier echt shots en scheef, het is niet te vergelijken met die in Vlaanderen. Ze liggen er echt slecht bij, met ook heel wat gaten.” (Sporza)


flag-nl Lucinda Brand (Lidl-Trek): “Ik kijk altijd echt uit naar deze koers. Je kan nooit echt voorspellen hoe het zal gaan: de benen moeten goed zijn en je moet uit de problemen blijven. (…) Het is heel mooi dat we met het hele team in zo’n goede flow zitten. Het geeft een goede energie en neemt de druk wat weg, want we weten dat we al een goed voorjaar hebben gereden. Het kan alleen nog maar beter worden.” (Eurosport)


flag-nl Lorena Wiebes (SD Worx-Protime): “Ik kijk heel erg uit naar deze wedstrijd. Ik denk dat de vorm goed is en hoop dat ik ook wat kan genieten van de koers. (…) De vorige edities had ik wat pech, dus ik hoop nu mijn goede benen te laten zien. Voor mij zou het ideaal zijn als we met een kleine groep naar de streep rijden. Maar we hebben ook Lotte. Zij kan haar kaarten spelen, ik de mijne.” (Organisatie)


flag-be Marthe Truyen (Fenix-Deceuninck): “Ik ben nog sterker dan vorig jaar (toen ze derde werd, red.), maar zo’n grote vlucht als toen zullen we dit jaar niet meer krijgen. In Roubaix is altijd alles mogelijk, maar het wordt moeilijk om vorig jaar te evenaren of zelfs nog beter te doen.” (Sporza)


flag-fr Victoire Berteau (Cofidis): “Ik ben heel gelukkig. Ik heb de meest mooie trui van iedereen (Berteau is Frans kampioene, red.) en ik koers vandaag in eigen land. Dit is echt heel cool.” (Organisatie)


flag-lu Christine Majerus (SD Worx-Protime): “Het wordt zaak scherp te zijn. Dat we in Vlaanderen twee mindere wedstrijden kenden, is logisch. Individueel en als team zijn de prestaties goed. Hopelijk kunnen we in Parijs-Roubaix een nieuwe mooie zege toevoegen aan de erelijst van het team.” (Sporza)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.