Dit zijn de 24 Belgen voor de Wereldbeker van Dendermonde
Michael Vanthourenhout leidt de Wereldbeker - foto: Cor Vos
maandag 21 december 2020 om 19:24

Dit zijn de 24 Belgen voor de Wereldbeker van Dendermonde

De Belgische afvaardiging voor de Wereldbeker in Dendermonde is naar buiten gebracht. Bij de mannen valt op dat Wout van Aert weer terugkeert, al was dat eerder vandaag al bekendgemaakt. Daarnaast zijn er weer twee beloften bij de selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout.

Bondscoach Vanthourenhout mag in Dendermonde (net als in Namen) een aantal extra landgenoten van start laten gaan in de mannenwedstrijd. Omdat er in Namen, Dendermonde en Hulst geen jeugdwedstrijden worden afgewerkt, stelt de UCI zich soepel op en laat het de landen die met acht of meer renners aantreden toe om hun selectie aan te vullen met twee beloften.

Toon Vandebosch (21) mocht al opdraven in de Wereldbeker van Namen, waar hij knap achttiende werd. Nieuw bij de ploeg is belofte Anton Ferdinande (20). De andere geselecteerden bij de mannen zijn inmiddels de bekende namen, waaronder Wereldbeker-leider Michael Vanthourenhout. Tim Merlier staat ook op de lijst. Ondanks een selectie ontbrak de crosser, die nog in opbouw is, in de Citadelcross.

Bij de vrouwen zijn er ook weinig bijzonderheden. Belgisch kampioene Sanne Cant is de kopvrouw; zij werd afgelopen weekend in Namen twaalfde en was daarmee de beste thuisrijdster.


Selectie elite mannen: Thijs AERTS – Toon AERTS – Vincent BAESTAENS – Anton FERDINANDE – Quinten HERMANS – Eli ISERBYT – Tim MERLIER – Daan SOETE – Diether SWEECK – Laurens SWEECK – Wout VAN AERTToon VANDEBOSCH – Michael VANTHOURENHOUT – Gianni VERMEERSCH

Selectie elite vrouwen: Sanne CANT – Julie DE WILDE – Alicia FRANCK – Lotte KOPECKY – Loes SELS – Marthe TRUYEN – Joyce VANDERBEKEN – Ellen VAN LOY – Laura VERDONSCHOT – Suzanne VERHOEVEN

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
22 december 2020 02:12
Benieuwd of TA opnieuw Van Aert gaat trachten te hinderen, en waarom is Merlier bij de selectie? de kwak gezien in Gavere waar hij Eli in de linten reedt? of zien jullie dat niet of mogen jullie dat niet zeggen?.
ps, als je wil, ik heb die beelden nog.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.