Dit zijn de Belgische selecties voor het WK veldrijden in Hoogerheide
Wout van Aert is de uitgesproken kopman bij de eliteheren - foto: Cor Vos
maandag 23 januari 2023 om 14:22

Dit zijn de Belgische selecties voor het WK veldrijden in Hoogerheide

De Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout heeft maandag tijdens een persconferentie bekendgemaakt welke renners aan de start verschijnen van het komende WK veldrijden Hoogerheide. Wout van Aert is over goed twee weken de grote blikvanger in de wedstrijd voor de eliteheren.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bij de eliteheren valt één naam op: die van Gerben Kuypers. De huidige Belgische kampioen elite zonder contract is dit seizoen een van de revelaties in het veld. Zo won hij dit veldritseizoen al vijf manches in de Coupe de France, een belangrijk regelmatigheidsklassement in Frankrijk, en was hij de beste in de Exact Cross van Essen. Ook reed Kuypers al naar top 10-noteringen in verscheidende klassementscrossen: zo was hij zondag nog tiende in de Wereldbeker van Benidorm.

De bijna 23-jarige Kuypers heeft zich met deze goede prestaties in de WK-selectie geknokt. Verder rekent bondscoach Vanthourenhout – uiteraard – op drievoudig wereldkampioen en kopman Wout van Aert, wereldbekerwinnaar Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout, die dit jaar al Belgisch en Europees kampioen werd in het veld. Jens Adams, Timo Kielich, Toon Vandebosch en Niels Vandeputte zijn eveneens van de partij. De reserves zijn Thijs Aerts, Lander Loockx en Daan Soete.

Gerben Kuypers mag zich opmaken voor het WK in Hoogerheide – foto: Cor Vos

In de wedstrijd voor elitevrouwen rekent Vanthourenhout slechts op drie rensters: Alicia Franck, Marion Norbert-Riberolle en Laura Verdonschot. Sanne Cant, die in het verleden al drie keer de regenboogtrui wist te pakken, zette na het veroveren van een nieuwe Belgische titel al een punt achter haar crosseizoen. De afscheidnemende Ellen Van Loy, die nog uitgebreid aan bod kwam in onze rubriek ‘Vrijdag, de dertiende’,  is dan weer niet geselecteerd.

In de overige categorieën heeft Vanthourenhout ook meerdere kanshebbers voor een wereldtitel in zijn gelederen. Zo is het bij de beloften-mannen uitkijken naar Thibau Nys, de topfavoriet voor de regenboogtrui, Emiel Verstrynge, Witse Meeussen, Jente Michels en de regerende U23-wereldkampioen Joran Wyseure. Bij de junioren-mannen maken Yordi Corsus, Wies Nuyens, Seppe Van Den Boer en Viktor Vandenberghe kans op de wereldtitel, Fleur Moors is dan weer een serieuze gegadigde bij de junioren-vrouwen.

flag-be Belgische selecties voor WK veldrijden in flag-nl Hoogerheide (3-5 februari)
Eliteheren
Jens Adams
Wout van Aert
Eli Iserbyt
Timo Kielich
Gerben Kuypers
Laurens Sweeck
Toon Vandebosch
Niels Vandeputte
Michael Vanthourenhout

Reserves: Thijs Aerts, Lander Loockx en Daan Soete.

Elitevrouwen
Alicia Franck
Marion Norbert-Riberolle
Laura Verdonschot

Geen reserves 

Beloften-mannen
Arne Baers
Lennert Belmans
Aaron Dockx
Witse Meeussen
Jente Michels
Thibau Nys
Victor Van De Putte
Emiel Verstyrnge
Joran Wyseure

Geen reserves 

Beloften-vrouwen
Julie Brouwers
Kiona Crabbé

Geen reserves 

Junioren-mannen
Yordi Corsus
Antoine Jamin
Robbe Marchand
Wies Nuyens
Viktor Vandenberghe
Seppe Van Den Boer
Yoren Vanhoudt

Reserves: Sil De Brauwere, Tars Poelvoorde en Axel Van Den Broek

Junioren-vrouwen
Fleur Moors
Lore De Schepper
Shanyl De Schoesitter
Xaydée Van Sinaey

Geen reserves 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.