Dit zijn de voorlopige selecties van Team Sunweb voor de Giro en de Tour

Dit zijn de voorlopige selecties van Team Sunweb voor de Giro en de Tour

foto: Cor Vos

vrijdag 4 januari 2019 om 07:00

Team Sunweb gaat in de Giro d’Italia en de Tour de France vol voor het algemeen klassement met Tom Dumoulin. Alleen Wilco Kelderman zal de kopman in beide rondes bijstaan. WielerFlits achterhaalde tijdens de ploegpresentatie de voorlopige selecties voor deze twee hoofddoelen van de Duitse formatie.

In de Giro maken de Belgen Jan Bakelants en Louis Vervaeke deel uit van de ploeg rond Dumoulin, evenals Chad Haga. De Amerikaan was onderdeel van het team waarmee Dumoulin in 2017 La Corsa Rosa wist te winnen. Chris Hamilton en nieuwkomer Robert Power zorgen voor de Australische inbreng. Martijn Tusveld maakt het achttal compleet.

De basis van de Tourselectie was al bekend, met Kelderman en Sam Oomen dicht rond Dumoulin. Nicolas Roche is de ervaren klimmer die de kopman moet ondersteunen. De deelname van Michael Matthews en Søren Kragh Andersen lag ook al in de lijn der verwachting. Nikias Arndt en Lennard Kämna zijn de Duitse renners in de Tour de France-ploeg van Team Sunweb.

In de Vuelta a España zet de formatie in op de talenten. Max Walscheid wordt in de Spaanse ronde uitgespeeld als kopman voor de sprints.

flag-it Giro d’Italia-selectie 2019
flag-be Jan Bakelants
flag-nl Tom Dumoulin
flag-us Chad Haga
flag-au Chris Hamilton
flag-nl Wilco Kelderman
flag-au Robert Power
flag-nl Martijn Tusveld
flag-be Louis Vervaeke

flag-fr Tour de France-selectie 2019
flag-de Nikias Arndt
flag-nl Tom Dumoulin
flag-de Lennard Kämna
flag-nl Wilco Kelderman
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-au Michael Matthews
flag-nl Sam Oomen
flag-ie Nicolas Roche

Dit zijn de voorlopige selecties van Team Sunweb voor de Giro d’Italia en de Tour de France. Blessures of vormdippen daargelaten, zullen deze renners waarschijnlijk het mooie weer maken in de eerste twee grote rondes van het jaar.


Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.