Dochter Frank Vandenbroucke krijgt eind deze maand proflicentie
foto: Cor Vos
donderdag 6 juni 2019 om 08:04

Dochter Frank Vandenbroucke krijgt eind deze maand proflicentie

Cameron Vandenbroucke mag vanaf juli wedstrijden rijden in het profpeloton. Dat laat de dochter van wijlen Frank Vandenbroucke weten via social media. Ze staat al onder contract bij de vrouwenploeg van Lotto Soudal.

Vandenbroucke maakte tot nu toe deel uit van de U23-ploeg van de vrouwen. Ze kwam enkele keren uit in kermiskoersen. “Ik ben super trots dat ik mag aankondigen dat ik mijn UCI-licentie binnen heb na het Belgisch kampioenschap. Dat betekent dat ik mag koersen in het profpeloton bij de vrouwen!”, schrijft de 20-jarige Vandenbroucke. “Het is tijd om door te werken op de fiets, maar eerst moet ik mijn examens afmaken.”

Vandenbroucke werd vorige zomer al uitgenodigd om criteriums in België te rijden tussen de elites. Ze won in Lombardsijde het dernycriterium. Daarvoor was ze atlete, maar na een gebroken voet ging ze wielrennen. De ‘dochter-van’ studeert communicatie en gaf recent aan later graag als persvrouw voor een wielerploeg te willen werken. Ze liep al eens stage bij het Quick-Step van Patrick Lefevere.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.