‘Doek valt definitief voor Nippo-Vini Fantini-Faizanè’

dinsdag 16 juli 2019 om 12:00
‘Doek valt definitief voor Nippo-Vini Fantini-Faizanè’

Giro-ritwinnaar Damiano Cima lijkt een nieuwe ploeg te moeten zoeken- foto: LaPresse

Na twaalf jaar verdwijnt Nippo-Vini Fantini-Faizanè uit het peloton. La Gazzetta dello Sport meldt dat aan het einde van het jaar de stekker er wordt uitgetrokken als gevolg van de hervormingen in de wielersport.

Manager Francesco Pelosi geeft aan dat door de nieuwe regelgeving het budget van zijn formatie bijna moet worden verdubbeld om het team te kunnen voortzetten. “Van een budget van 2,8 miljoen moeten we naar 4,5 miljoen zonder enige garantie hebben dat we deel kunnen nemen aan WorldTour-races.” Er was onlangs sprake van een mogelijke fusie met Bardiani-CSF, maar deze lijkt ook van de baan.

De ProContinentale ploeg werd in 2008 opgericht onder de naam Centri Della Calzatura-Partizan. Vier jaar later stapte het Japanse Nippo in als hoofdsponsor, twee seizoenen later gevolgd door Vini Fantini. Dit jaar staat de zegeteller van de ploeg op vier. Een etappezege in de Giro d’Italia is zonder twijfel het hoogtepunt voor de formatie dit seizoen. Damiano Cima schreef de achttiende rit van de Italiaanse grote ronde bij op zijn palmares door vanuit de vroege vlucht de sprinters net voor te blijven.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone