Doek valt definitief voor Roompot-Charles
foto: Cor Vos
vrijdag 4 oktober 2019 om 12:07

Doek valt definitief voor Roompot-Charles

Roompot-Charles houdt definitief op te bestaan. De Nederlandse ProContinentale formatie is er niet in geslaagd om een nieuwe hoofdsponsor te vinden voor 2020. “Je blijft hopen op een oplossing, maar helaas is het nu definitief”, zo laat teammanager Michael Zijlaard weten via een perscommuniqué.

Bij Roompot-Charles stond de deur nog op een kier om verder te gaan, maar in de wandelgangen werd al geen rekening meer gehouden met een langere toekomst van de Nederlands-Belgische fusieploeg. “We hebben zo lang mogelijk gewacht met dit nieuws”, aldus Zijlaard. “Na vijf spannende jaren zeggen we nu tot ziens.”

“In de afgelopen jaren hebben veel renners zich kunnen laten zien. We zijn trots op het feit dat veel coureurs de overstap hebben gemaakt naar de WorldTour of naar andere profploegen. Meerder renners en stafleden hebben al een plekje voor komend seizoen. We hopen uiteindelijk dat iedereen een nieuwe werkgever zal vinden”, zo vertelt manager Nick Nuyens.

Zijlaard vult aan: “We willen vooral positief terugkijken en de goede herinneringen meenemen. Ik wil ook benadrukken dat we altijd schoon zijn gebleven. Er zijn nooit grote problemen geweest en we hebben altijd netjes voldaan aan de financiële eisen van de UCI en andere belanghebbenden”, zo besluit de Nederlander.

Zoektocht naar nieuwe ploeg 
Van de 18 renners van Roompot-Charles hebben er inmiddels zeven een nieuwe werkgever gevonden. Het gaat om Boy van Poppel, Maurits Lammertink, Oscar Riesebeek, Stijn Steels, Senne Leysen, Justin Timmermans en Nick van der Lijke. Elf renners – waaronder Lars Boom en Pieter Weening – hebben nog geen ploeg voor 2020.

De formatie zal dit seizoen nog wel enkele wedstrijden afwerken. Zo staat Roompot-Charles aan de start van onder meer de Tacx Pro Classic, Parijs-Tours en de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Daarnaast zullen Boom en Sean De Bie nog enkele veldritten afwerken in het tenue van Charles.


Nog elf renners zonder team bij Roompot-Charles 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.