Dokter die Froome opereerde: “Zijn sportieve toekomst is niet in gevaar”

vrijdag 14 juni 2019 om 09:31
Dokter die Froome opereerde: “Zijn sportieve toekomst is niet in gevaar”

foto: Cor Vos

Voor Chris Froome begint een langdurige revalidatieperiode, nu de Brit succesvol is geopereerd aan zijn verwondingen. De vraag is of de viervoudig Tourwinnaar ooit weer op niveau zal terugkeren. “Zijn sportieve toekomst is niet in gevaar”, zo vertelt Remi Philippot, de Franse dokter die Froome opereerde.

“Hij heeft het moraal van een winnaar en kan snel terugslaan”, zo is Philippot optimistisch. De 34-jarige Froome kwam tijdens de verkenning van de Dauphiné-tijdrit op hoge snelheid ten val, waardoor hij zijn rechterdijbeen, heup, elleboog en meerdere ribben brak. Hij moest dan ook een vier uur durende operatie ondergaan.

“Het was een lange operatie, maar het is allemaal heel goed verlopen. Het goede nieuws is dat er geen verwondingen aan het hoofd zijn. Daarnaast zijn er geen neurologische problemen. De impact van de val moet echt groot zijn geweest. Hij reed tegen 50 km/u en had weinig bescherming”, zo vertelt de Fransman aan Sporza.

“Hij zal minstens zes maanden uit de roulatie zijn”
Volgens de Franse arts zal het wel lang duren vooraleer Froome weer kan koersen. “Ik verwacht dat hij minstens zes maanden uit competitie zal zijn. Maar zijn sportieve toekomst is niet in gevaar”, aldus Philippot. Froome verblijft nog 48 uur op de intensive care van het ziekenhuis van Saint-Étienne.

De renner van Team Ineos zal vervolgens worden overgebracht naar een gespecialiseerde afdeling om verder te herstellen. “De ploeg zal in het vervolg alleen updates geven als het noodzakelijk is”, zo liet ploegarts Richard Usher eerder weten. Froome zelf zal binnenkort met een statement komen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.