Dolblije Van der Poel “Ben ontzettend blij om het hier af te maken”
foto: Cor Vos
woensdag 3 april 2019 om 17:09

Dolblije Van der Poel “Ben ontzettend blij om het hier af te maken”

Mathieu van der Poel toonde zich tijdens Dwars Door Vlaanderen de man van de wedstrijd. In Waregem boekte de 24-jarige Nederlands kampioen van Corendon-Circus zijn eerste zege in een Vlaamse semiklassieker dit voorjaar. “Ik ben ontzettend blij om het hier af te maken!”, vertelt hij in het flashinterview.

Na een rommelige fase op de koersradio, kwam daar op 63 kilometer van de meet dan plots het bericht: aanval Van der Poel. Niet meteen de plaats waar iedereen dat had verwacht. “Dat was een beetje een instinct-moment. Dries De Bondt van onze ploeg was vooruit gestuurd. Iván García reageerde en ik glipte met hem mee. Dries reed snel daarna zijn achterwiel kapot, dat was wel jammer. Maar ik denk dat het een goed moment was om te anticiperen.”

In de finale ontstond er uiteindelijk een groep met Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Bob Jungels (Deceuninck-Quick-Step), Lukas Pöstlberger (BORA-hansgrohe), Anthony Turgis (Direct Energie) en dus MvdP. Zij zouden strijden om de zege. “Het was vooral opletten dat er niemand meer wegreed in de laatste kilometers. Dat hebben we goed gedaan. De jongens die aanvielen, hebben we meteen gecounterd. In de sprint keek ik net op tijd om, toen Turgis van de zijkant kwam. Toen voelde ik gelijk dat ik nog een sprint in de benen had. Ik ben ontzettend blij om het hier af te maken!”

Ronde van Vlaanderen
De laatste weken fietsten Wout van Aert, Greg Van AvermaetZdeněk Štybar en Jungels zich in de favorietenrol voor de Ronde van Vlaanderen, die komende zondag op het programma staat. Van der Poel zelf wil zich daar niet bij plaatsen. “Ik denk niet dat dit echt te vergelijken is met de Ronde van Vlaanderen. Het is uiteraard een heel lastige wedstrijd. Maar het is ‘slechts’ 180 kilometer en dat zijn er nog bijna honderd minder dan in De Ronde. We zullen het wel zien. Ik zie mezelf nog niet als favoriet, in ieder geval.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.