Dolgelukkige Asselman: “Grootste zege uit mijn carrière!”
foto: Cor Vos
donderdag 2 mei 2019 om 19:18

Dolgelukkige Asselman: “Grootste zege uit mijn carrière!”

Niet alleen in de Ronde van Romandië kwamen de sprinters te laat. In de Tour de Yorkshire wist Jesper Asselman knap uit de greep te blijven van het peloton, goed voor zijn tweede profzege. “Maar dit is absoluut de grootste overwinning uit mijn carrière”, zo vertelde de renner van Roompot-Charles na de finish.

Asselman reed de hele dag voorop als een van de vroege vluchters. Samen met Kevin Vermaerke, Joe Nally en Dan Bigham begon hij met voorsprong aan de laatste kilometer. En dat terwijl de vluchters nooit meer dan twee minuten kregen van de sprintersploegen. “Ik dacht echt dat ze ons zouden inrekenen.”

“Ze kwamen namelijk snel dichtbij in de laatste twintig kilometer. Pas toen we onder de rode vod reden, wist ik dat we een kans maakten. Ik moest vervolgens kalm blijven en op het juiste moment aangaan. Het was een beetje gokken, maar ik zag een klein gaatje aan de binnenkant. Ik ben toen volle bak aangegaan.”

Moeilijke periode 
Voor Asselman is het een emotionele zege, aangezien hij een moeilijke periode achter de rug heeft. “Vorig jaar brak ik mijn enkel, waardoor ik bijna het hele seizoen uit de roulatie was. Ik voelde me dit voorjaar al erg sterk, maar het liep niet zoals gehoopt. Dat was frustrerend.”

“Ik kan dan ook niet geloven dat ik nu win. Het is echt geweldig om het tweede deel van het seizoen zo te beginnen”, aldus Asselman, die en passant ook de leiderstrui wist te veroveren. “Het was vandaag zo koud. Ik kon niet eens een extra jasje aandoen. Ik loop nu nog steeds te bibberen.” Voor zijn werkgever Roompot-Charles is het de eerste zege van het jaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.