Dombrowski teleurgesteld over eigen Giro-optreden
woensdag 25 mei 2016 om 16:50

Dombrowski teleurgesteld over eigen Giro-optreden

Joe Dombrowski toont zich deze Giro d’Italia misschien wel de beste klimmer van zijn ploeg Cannondale. De 24-jarige Amerikaan staat weliswaar op meer dan een uur van Steven Kruijswijk, maar toonde zich de voorbije week aanvalslustig. “Dinsdag voelde ik me een stommeling”, stelt hij echter.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Gelost op het vlakke
Ook in de korte bergetappe van dinsdag was Dombrowski namelijk bedrijvig. Hij zat aanvankelijk mee met de kopgroep, maar moest vervolgens in de vallei als vloekend en tierend lossen bij de groep der favorieten. “Het klinkt heel stom als ik zeg dat ik in de juiste ontsnapping zat tijdens de klim, maar vervolgens op het vlakke werd gelost. Maar dat is wat er gebeurd is”, bromt de Amerikaan tegen Cyclingnews over de etappe van dinsdag. “Iedereen was aan het springen en zette elkaar onder druk, zodat andere renners begonnen te kraken. Op een gegeven moment ontstond er voor me een klein gaatje en ik kreeg het gewoon niet dicht. Toen zag ik de rest van de kopgroep steeds verder bij weg rijden en dacht ik: ik ben een stommeling.”

Gehoopt op ritwinst
Dombrowski baalde helemaal toen bleek dat Kruijswijk, Alejandro Valverde en Ilnur Zakarin om de dagzege zouden strijden. “Zij zijn hier om de Giro te winnen, terwijl ik alleen hoop op een ritzege. Laat ik eerlijk zijn: ik ben niet zo sterk als hen. Maar als zij de Giro proberen te winnen, heb ik het recht om te blijven zitten en om te proberen om de rit te winnen. Zelfs als Valverde en Vincenzo Nibali naar je schreeuwen, moet je in het laatste wiel blijven zitten en niks doen. Als je achter hen blijft zitten, maken ze steeds ruimte zodat je moet gaat draaien. Ik zat gewoon in het verkeerde wiel. Daar maakte ik een jeugdig foutje van onervarenheid en was het game over. Dat gebeurt soms nu eenmaal. Ik voel me wel super goed, dus misschien kan ik in de laatste twee dagen nog iets uitrichten.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
25 mei 2016 17:02
Aangepast - YIJ
25 mei 2016 17:31
Heel Cannondale moet overkoken van frustratie na de slechte resultaten met Uran. Is (over enkele jaren) Kruijswijk geen goede renner voor die ploeg?
25 mei 2016 17:34
Cannondale is een kerkhof van goede renners. Please, geen Kruijswijk naar die ploeg.
25 mei 2016 17:39
Sterke vent hoor! Daar gaan we deze giro nog wel wat van zien. Mooi dat ie zo z'n verhaal doet bij CN trouwens. Het zag er inderdaad wat lullig uit, maar dat is makkelijk praten. Als je met het snot voor de ogen over je voorwiel hangt en je krijgt dat gat niet dicht ... Tjah! Komende dagen gewoon weer proberen Joe.
25 mei 2016 17:48
Hoe kan het toch dat die ploeg zo waardeloos gaat? Ze hebben in principe echt wel goede renners aangetrokken.
25 mei 2016 18:07
De Giro was het hoofddoel dit seizoen van Cannondale. Vaughters had zoals gebruikelijk weer allemaal praatjes over Uran die de Giro ging winnen. En het moet gezegd, ze rijden op zich nog best aardig. Behalve Uran...

Dombrowski heeft dezelfde operatie gehad als Kruijswijk, en begint nu ook weer op niveau te komen. Bij de beloften was hij beter dan Aru.
25 mei 2016 18:47
De nadruk ligt toch op de Tour, waar de bollenman zo'n grote progressie heeft geboekt in zijn wattages, dat Tourwinst slechts een kwestie van tijd is?
25 mei 2016 20:54
Dombrowski toch aardig bezig aan een mooie comeback na volledig gaargedraaid te zijn in het SKYlab, Go Joe !
25 mei 2016 21:42
Leuke aanvallende renner, en het was schitterend om zijn eerlijke reacties te zien toen hij de boot mistte. Echter zijn eerste drie letters van zijn achternaam doet hij eer aan DOMbrowski. (maar dat merkte Jose de Cauwer als op). ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.