Donkere wolken boven Bretagne Classic na afhaken France Télévisions

zaterdag 2 februari 2019 om 09:27
Donkere wolken boven Bretagne Classic na afhaken France Télévisions

France Télévisions heeft besloten de stekker te trekken uit de rechtstreekse registratie van de Bretagne Classic Ouest-France, de WorldTour-koers die voor begin september op de kalender staat. De organisatie vreest dat dit het einde van de wedstrijd betekent.

Voor Jean-Yves Tranvaux, voorzitter van het organisatiecomité, kwam het nieuws uit de lucht vallen. “Dit had ik helemaal niet verwacht. Het was als een donderslag bij heldere hemel”, liet Tranvaux weten aan de Franse krant Ouest-France. Afgelopen jaar was Oliver Naesen nog de beste in de eendagswedstrijd; zijn tweede zege, nadat hij ook in 2016 de beste was.

France Télévisions zond de koers de laatste jaren steevast uit. “Alleen in 2007 en 2008 niet, toen er een conflict speelde tussen de UCI en de ASO. Maar toen was ons budget krachtig genoeg om door te gaan en konden we de uitzending elders onderbrengen. Sinds 2009 was alles weer normaal en ik dacht, misschien naïef, dat het ook wel zo door zou gaan”, zei Tranvaux.

‘Onder deze condities kan ik niet verder’
Voor dit jaar leek het evenement al in kannen en kruiken en was er een heel programma samengesteld voor het publiek. Tranvaux: “Maar onder deze condities kan ik niet verder, dit is het einde van Plouay. Ik zie geen andere mogelijkheden. Als er geen live uitzending is, verliezen we onze WorldTour-licentie en zijn de contacten met onze partners niks meer waard.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.