Departementshoofd niet optimistisch over doorgaan Parijs-Roubaix
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
maandag 22 maart 2021 om 09:20

Departementshoofd niet optimistisch over doorgaan Parijs-Roubaix

Update Het is maar de vraag of we dit voorjaar een titanenduel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert te zien zullen krijgen in Parijs-Roubaix. De regio Hauts-de-France, waarin aankomstplaats Roubaix ligt, moet voor vier weken in lockdown. Parijs-Roubaix staat op 11 april op de agenda.

Vanaf vrijdag om middernacht gaan 16 departementen in Frankrijk opnieuw in lockdown. Dit zal minstens vier weken duren en dan komt de eerstvolgende editie van Parijs-Roubaix wellicht in het gedrang. De inwoners van de departementen moeten binnen een straal van tien kilometer rond hun woning blijven.

Ook worden niet-essentiële winkels gesloten. De maatregelen gelden onder meer voor de regio Hauts-de-France, de regio van Parijs-Roubaix. Ook vorig jaar werd de kasseienklassieker afgelast vanwege de coronamaatregelen. Het is nu afwachten of er speciale ruimte komt om de koers toch te organiseren op 11 april. (18 maart, 19.38 uur)


Update – Departementshoofd niet optimistisch over doorgaan Parijs-Roubaix

De prefect van de regio Hauts-de-France, Michel Lalande, vraagt zich af of Parijs-Roubaix op de geplande datum 11 april kan worden gehouden. Hij uitte zijn twijfels in een uitzending van France Bleu Nord.

“Ik geef jullie een antwoord als de tijd daarvoor rijp is, maar op dit moment kunnen jullie het wel raden”, vertelde Lalande. Toen hem naar zijn optimisme werd gevraagd, antwoordde de prefect: “De hemel ziet er nu minder blauw uit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.