Doorbraak in de wielersport: WorldTeams moeten opleidingsvergoeding gaan betalen
Ter illustratie - foto: Cor Vos
vrijdag 17 maart 2023 om 19:28

Doorbraak in de wielersport: WorldTeams moeten opleidingsvergoeding gaan betalen

De UCI gaat in juni een nieuwe regel lanceren.WorldTour-ploegen moeten vanaf dan een vergoeding betalen van 2000 euro als ze een neoprof overhalen naar hun team. Het geld zal dan via de nationale federatie van de renner naar de opleidingsploeg in kwestie gaan.

“Wanneer een nieuwe profrenner, volgens artikel 7 van de gezamenlijke overeenkomst, zich voor het eerst aansluit bij een UCI WorldTeam, is een opleidingsvergoeding verschuldigd aan alle ploegen die betrokken zijn bij de opleiding van de renner vanaf het jaar van zijn vijftiende verjaardag en gedurende maximaal acht jaar”, staat er te lezen. De nieuwe regel zal van kracht zijn vanaf 1 juni 2023.

Vervolgens is het aan de nationale federatie van de renner, die het geld ontvangt van het WorldTeam in kwestie. “De nationale federatie zal dan het gehele bedrag pro-rata temporis herverdelen onder de ploeg(en) en/of de UCI Continental ploeg(en) waarbij de renner was ingeschreven.” Indien de nationale federatie geen contact opneemt met de WorldTour-ploeg na drie maanden, vervalt het te betalen bedrag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.