‘Dopingmiddel Aicar in poedervorm terug in het peloton’

maandag 15 juli 2019 om 10:03
‘Dopingmiddel Aicar in poedervorm terug in het peloton’

foto: Cor Vos

Het dopingmiddel Aicar zou in poedervorm terug zijn in het peloton. Verhalen over het gebruik ervan worden steeds luider, sommige renners zouden het middel tijdens wedstrijden zelfs in hun bidon toegediend krijgen en het onderzoek ernaar wordt geïntensiveerd, meldt De Telegraaf.

Het middel werd zo’n tien jaar geleden voor het eerst in verband gebracht met het peloton en het spierversterkende middel werd toen al gezien als het nieuwe EPO. Het zou ook het ontraceerbaar zijn omdat het een lichaamseigen stof betreft. Een paar jaar was het stil rond Aicar, maar nu zou het middel terug zijn in poedervorm. Enkele vooraanstaande personen informeerden De Telegraaf hierover de afgelopen tijd en zij zijn ervan overtuigd dat Aicar ook in de Tour wordt gebruikt.

De sterker wordende geruchten hebben ook de anti-dopinglaboratoria op scherp gezet. Het onderzoek naar het middel stond op een laag pitje, maar de inspanningen om Aicar op te sporen worden geïntensiveerd. Het vrij dure ‘medicijn’ zit nog altijd in de experimentele fase, waardoor er veel risico’s bij het gebruik zijn. Volgens de bronnen van de Nederlandse krant zou één team hun renners zelfs Aicar geven in hun bidon zonder dat zij daar zelf van op de hoogte zijn.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.