Dorian Godon glundert na eerste zege in WorldTour: “Mijn geduld wordt beloond”
foto: Cor Vos
woensdag 24 april 2024 om 19:14

Dorian Godon glundert na eerste zege in WorldTour: “Mijn geduld wordt beloond”

Dorian Godon wist woensdag enigszins verrassend de eerste rit-in-lijn van de Ronde van Romandië te winnen, wat voor hem de eerste zege ooit betekende in de WorldTour. De Fransman van Decathlon AG2R La Mondiale heeft daar acht profjaren op moeten wachten. “Ik ben altijd geduldig geweest tot nu toe en daar ben ik vandaag voor beloond”, aldus Godon.

De 27-jarige heuvelspecialist, die ook over een snelle sprint beschikt, was in Romandië de snelste sprinter van een compact peloton. Godon begon op kop en door de hoge snelheid kwam niemand er meer overheen, ook zijn ploegmaat Andrea Vendrame – die tweede werd – niet. “Dat ik de gele trui nog pak? Dat is een bonus”, zegt de winnaar op de ploegsite.

“De ploeg heeft geweldig werk geleverd, zoals het hele seizoen al. Eerst reed Jaakko Hänninen op kop om de kopgroep terug te pakken”, bedankt hij zijn ploegmaat. “Maar op de top van de laatste klim zat ik plots alleen en was ik gelost. Jordan Labrosse en Bruno Armirail brachten mij terug in het peloton op drie kilometer voor de meet en daarna zette klimmer Nicolas Prodhomme mij perfect af.”

Daar vormde Godon een treintje met Vendrame. “Dat we een een-tweetje behalen en dat ik de leiderstrui pak, is heel fijn. En het is ook nog eens mijn eerste zege in de WorldTour.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.