Dorian Godon verslaat Maurits Lammertink in Parijs-Camembert

Dorian Godon verslaat Maurits Lammertink in Parijs-Camembert

Maurits Lammertink grijpt net naast de zege - foto: Cor Vos

dinsdag 22 september 2020 om 16:14

Dorian Godon heeft de 81e editie van Parijs-Camembert op zijn naam geschreven. De 24-jarige Fransman wist in de finale samen met Maurits Lammertink uit de greep te blijven van de sprintersploegen, om de Nederlander vervolgens te vloeren in de sprint.

In het Franse Normandië werd vandaag de 81e Parijs-Camembert verreden. Een jaar geleden ging de zege naar Benoît Cosnefroy, maar de beloftenwereldkampioen van Bergen besloot na een zware Tour de France zijn titel niet te verdedigen. Grand Prix d’Isbergues-winnaar Nacer Bouhanni, Maurits Lammertink en Andrea Vendrame waren wel van de partij.

Een Belg, Hongaar en Canadees in de aanval 
De renners kregen vandaag een heuvelachtige wedstrijd voorgeschoteld van Pont-Audemer naar Livarot, waar de finishstreep was getrokken na net geen tweehonderd kilometer. Quentin Venner, János Pelikán en Nickolas Zukowsky wisten al snel weg te rijden uit het peloton en een vroege vlucht op poten te zetten. De voorsprong liep op tot enkele minuten.

Venner, Pelikán en Zukowsky wisten zich als vroege aanvallers in de kijker te rijden, maar Pelikán en Zukowsky kregen op een gegeven moment het gezelschap van Lammertink, Dorian Godon, Jake Stewart en Kristian Aasvold. Venner was al enige tijd gelost. Het peloton keek op tien kilometer van de streep tegen een achterstand aan van een halve minuut.

Lammertink en Godon halen het tot de streep 
Er was echter nog genoeg tijd voor een hergroepering. Op enkele kilometers van de meet werden de meeste aanvallers ingerekend, maar Godon en Lammertink waren vlak daarvoor al weggereden uit het voorste groepje en begonnen met een veelbelovende voorsprong aan de laatste vijf kilometer. De sprinters kwamen te laat en dus kregen we een sprint-à-deux om de overwinning.

Godon bleek uiteindelijk over de snelste benen te beschikken. Lammertink, afgelopen zaterdag ook al zesde in de Giro dell’Appennino, moest genoegen nemen met de meest ondankbare ereplaats. Nacer Bouhanni won de sprint van het peloton en mocht als nummer drie ook het eindpodium op.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.