Dorian Godon wint levendige tweede etappe in Tour du Limousin
foto: Vincent Curutchet / AG2R Citroën
woensdag 18 augustus 2021 om 17:02

Dorian Godon wint levendige tweede etappe in Tour du Limousin

Dorian Godon heeft de tweede etappe van de Tour du Limousin gewonnen. In Payzac was de Franse renner van AG2R Citroën de snelste van een kopgroep met zes man, die in de slotfase was weggereden. Godon is ook de nieuwe leider.

De tweede etappe ging over 172 kilometer van Agonac naar Payzac. Op het parcours lagen drie geclassificeerde klimmetjes met de Côte de Moulin du Pont, de Côte du Pervendoux en de Côte de Charoncle, maar eigenlijk ging de route de hele tijd op en af in de Dordogne. Met Christophe Laporte, die gisteren in Sainte-Feyre de openingsetappe had gewonnen, in de gele trui werd even na half een het startsein gegeven.

Vanuit de start werd meteen aangevallen, maar in eerste instantie kwam niemand echt weg. Het waren uiteindelijk vijf man die de lange vlucht vormden. Daniel Savini (Bardiani-CSF-Faizanè), Unai Iribar (Euskaltel-Euskadi), Miguel Eduardo Flórez (Arkéa Samsic), Mulu Kinfe Hailemichael (Delko) en Flavien Maurelet (St Michel-Auber93) sloegen de handen ineen en reden drie minuten weg bij het peloton.

Rossetto met een knappe inspanning
Maurelet was het best geklasseerd, maar werd ook de eerste die loste met nog negentig kilometer te koersen. Vanuit het peloton ging zijn ploeggenoot Stéphane Rossetto in de tegenaanval en de Franse renner wist knap de twee minuten naar de vlucht te overbruggen. Hij nam even de tijd om weer op adem te komen, en ging daarna solo verder. Savini, Iribar, Flórez en Hailemichael werden ingelopen, waardoor de voormalige Cofidis-renner als enige vluchter overbleef.

Rossetto begon met twee minuten voorsprong aan de laatste vijftig kilometer. De Franse renner is niet de eerste de beste in het peloton met onder meer de Boucles de la Mayenne van 2014 achter zijn naam, maar nu stond hij in zijn eentje voor een zware missie. In de kilometers die volgden liep zijn voorsprong, mede door toedoen van Groupama-FDJ, terug en op 25 kilometer van de streep werd hij ingerekend.

Vervolgens viel Anthony Perez op de laatste klim van de dag, de Côte de Charoncle, aan en hij zag Benoît Cosnefroy en Franck Bonnamour aansluiten. Een grotere groep, met daarbij onder anderen gele trui Laporte, Thibaut Pinot, Valentin Madouas en Warren Barguil, sloot eveneens aan. In de laatste tien kilometer probeerden verschillende renners weg te rijden. Daarbij kwam een nieuwe kopgroep met zes renners tot stand.

Godon klopt Barguil en Bonnamour
De aanvallers waren naast Bonnamour en Barguil ook Sébastian Reichenbach, Dorian Godon, Urko Berrade en Pierre-Luc Périchon. Barguil en Berrade probeerden nog te ontsnappen, maar een sprint met zes moest de beslissing brengen. Het was uiteindelijk Godon die het snelst was, vóór Barguil. Bonnamour werd derde. Godon neemt dankzij zijn etappezege ook de leiderstrui over van zijn landgenoot Laporte.

Voor Godon was het zijn vijfde zege in zijn carrière. Zowel in 2018 als 2019 won hij de proloog van de Boucles de la Mayenne, en in 2020 en juni van dit seizoen zette hij Parijs-Camembert achter zijn naam. De Franse renner verzamelde dit jaar verder al mooie resultaten in de Faun-Ardèche Classic, de Royal Bernard Drome Classic, Cholet-Pays de la Loire en La Polynormande. Begin juni werd bekend dat hij zijn contract bij AG2R Citroën tot eind 2024 had verlengd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.