Doull tweede in Kuurne: “Beste resultaat uit mijn loopbaan tot nu toe”

zondag 3 maart 2019 om 19:06
Doull tweede in Kuurne: “Beste resultaat uit mijn loopbaan tot nu toe”

Doull sprint uiterst rechts naar de tweede plek - foto: Cor Vos

Owain Doull gaf na afloop van zijn tweede plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne toe dat hij een beetje ‘in shock’ was. De 25-jarige renner van Team Sky wist de tweede plek op te eisen achter de solerende winnaar Bob Jungels. “Dit is het beste resultaat uit mijn loopbaan tot nu toe, zonder twijfel”, zegt Doull tegen Cyclingnews.

“Het was een goede dag, maar ik ben sprakeloos. Je wil altijd beter en actief zijn in de finale van deze koersen. Je gelooft dat je het kan doen, maar tot je het echt doet, weet je het gewoon niet. Ik ben een beetje in shock eerlijk gezegd”, aldus Doull, die de beslissende move in de slotkilometers maakte met Niki Terpstra, Jens Keukeleire en Yves Lampaert.

Strijden voor plek twee
“Met nog drie kilometer te gaan sprong ik weg. We werkten goed samen, maar Lampaert stoorde de boel. Toen kwamen we in de laatste bocht en wist ik dat ik wel zelf moest gaan, omdat we al bijna gepakt werden. Ik ging op 350 meter van de meet en wist dat nog vol te houden”, beschrijft de Brit. “Ik kon Jungels in de finale nog zien, maar toen wist ik dat we hem al niet meer terug gingen pakken. We streden toen voor wat er nog over was.”

Het doel van Doull was om zich te verbeteren voor deze voorjaarsklassiekers. “Het is mooi om de bevestiging te krijgen na al het harde werk. Ik krijg niet veel kansen bij Team Sky om voor mezelf te gaan, dus als ik het kan doen, is het belangrijk om het met beide handen aan te grijpen”, besluit hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone