Dowsett gaat voor nieuwe poging werelduurrecord
foto: Sirotti
maandag 11 december 2017 om 14:05

Dowsett gaat voor nieuwe poging werelduurrecord

Alex Dowsett gaat een nieuwe poging wagen om het werelduurrecord te verbreken. De Brit verbrak in 2015 al eens het record door destijds 52,937 kilometer af te leggen in een uur tijd.

“Ik heb drie maanden nodig en dan doe ik het in een handomdraai”, zegt een ambitieuze Dowsett tegen Cyclingnews. Waar andere renners een heel seizoen inrichten op het werelduurrecord, denkt de 29-jarige Dowsett dat het prima te combineren is met zijn andere doelstellingen.

Enkele maanden na zijn succesvolle poging was het zijn landgenoot Wiggins die de recordafstand verpulverde 54,526 kilometer). Achteraf stelt Dowsett dat hij te conservatief reed bij zijn eerste poging. “Ik had vierhonderd tot vierhonderdtwintig watt kunnen halen, dit had me op 55 kilometer gebracht”, zegt de Brit over zijn eigen kunnen. Zijn nieuwe team, Katusha-Alpecin, weet nog van niet van zijn ambities af. “We hebben het nog niet besproken, maar ik wil het werelduurrecord weer aanvallen.”

Het wagen van een nieuwe poging is ook een reden geweest om te vertrekken bij Movistar. De 29-jarige renner was bij de Spaanse ploeg al in voorbereiding, maar dat ging uiteindelijk niet door. “Ik kwam erachter dat de stekker uit mijn uurrecordpoging was getrokken. Dit was na het missen van de Giro een nog hardere klap en ik bleef achter met een seizoen zonder doel.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
11 december 2017 14:11
Weggegaan bij Movistar omdat hij niet mocht rijden en vervolgens bij zijn nieuwe ploeg er nog niet over gehad te hebben. Uhm?
11 december 2017 14:23
@redactie
Hoe staat het met de voorbereiding van onze nl uitdager, zou leuk zijn ons op de hoogte te houden en wie weet kunnen we een steentje bijdragen voor de motivatie.

edit WF: Hier gaan we zeker meer aandacht aan besteden. Daarover binnenkort meer...
11 december 2017 14:29
@HIV

Dowsett noemt in de eerste plaats het niet halen van de selectie van Grand Tours. Dat de stekker plotseling uit het uurrecord werd getrokken kwam daar bovenop. Kennelijk was vooral het eerste doorslaggevend in het tekenen voor een andere ploeg.
11 december 2017 15:13
Nieuwe ploeg, en het eerste wat ie doet is; " o ja, heb ik jullie nog niet verteld, nieuwe ploeg, maar de komende drie maanden doe ik alvast niet wat jullie willen. Dikke doei en tot eind maart. Loon graag."
11 december 2017 16:30
@HoofdIsVrij: + 1. Ik krijg hier ook niet echt een goed gevoel bij. Maar wellicht mag hij na een periode met weinig koersen knallen (februari bv.) ...??

Om te reageren moet je ingelogd zijn.