DQS trekt naar Griekenland, geschoren Campenaerts klaar voor tijdrit

woensdag 11 maart 2020 om 11:21
DQS trekt naar Griekenland, geschoren Campenaerts klaar voor tijdrit

Victor Campenaerts - foto: Cor Vos (archief)

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Deceuninck-Quick-Step en Victor Campenaerts.

Deceuninck-Quick-Step kiest voor trainingskamp in Griekenland

De meeste profrenners trekken voor een trainingsstage naar de Teide, Calpe of de Sierra Neveda, maar Deceuninck-Quick-Step kiest voor een trainingskamp in Griekenland. João Almeida, Andrea Bagioli, Davide Ballerini, Ian Garrison, Álvaro José Hodeg en Pieter Serry trainen op dit moment in en rond badplaats Loutraki.

De Belgische ploeg was nog niet eerder op het idee gekomen om renners in Griekenland te laten voorbereiden op de aankomende wedstrijden. De zes coureurs worden begeleid door Vasilis Anastopoulos, een oud-renner die zich heeft opgewerkt tot performance manager. Hij coachte vorig jaar nog de renners van SEG Racing Academy.

“Het is een ideale plek om te trainen, aangezien de wegen goed zijn, er nauwelijks verkeer is en het zonnetje schijnt”, aldus Anastopoulos. Almeida, Bagioli, Ballerini Garrison, Hodeg en Serry verblijven elf dagen in de omgeving van Loutraki.


Victor Campenaerts laat niets aan het toeval over

Victor Campenaerts wil vandaag schitteren in de individuele tijdrit van Parijs-Nice. De renner van NTT Pro Cycling laat niets aan het toeval over en heeft dan ook besloten om zijn baard af te scheren, in de hoop onderweg nog meer tijdwinst te boeken. “Dit is mijn eerste tijdrit voor NTT en ik wil presteren, dus we gaan hem scheren”, zo vertelt hij in een video.

Campenaerts laat zijn snor wel staan, want: “ik rijd mijn tijdritten altijd met een snor”, zo legt de tijdritspecialist uit tijdens het scheren. “Laten we hopen dat dit vijf Watt scheelt”, zo besluit hij lachend. Campenaerts begint om 15.11 uur aan de 15,5 kilometer lange tijdrit in en rond Saint-Amand-Montrond.


Franklin Six breekt sleutelbeen

Franklin Six is een tijdje uit de roulatie met een gebroken sleutelbeen. De 23-jarige renner van Bingoal-Wallonie Bruxelles – de neef van de veel te vroeg overleden Frank Vandenbroucke – wordt vandaag geopereerd. Six reed dit seizoen al de Ster van Bessèges, Ruta del Sol en enkele nationale eendagswedstrijden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair