Drie Belgische teams vervolledigen Gent-Wevelgem
foto: Sirotti
donderdag 25 januari 2018 om 18:39

Drie Belgische teams vervolledigen Gent-Wevelgem

Gent-Wevelgem heeft de laatste drie ploegen die meedoen op basis van een wildcard bekendgemaakt. Waar Roompot-Nederlandse Loterij en drie andere teams eerder deze week al het heugelijke nieuws kregen, voegen Wanty-Groupe Gobert, Veranda’s Willems-Crelan en WB-Veranclassic-Aqua Protect zich daarbij.

Door de laatste drie formaties toe te voegen, is de lijst met deelnemende ploegen compleet. In totaal verschijnen er 25 teams aan de start. Alle achttien WorldTour-ploegen doen mee, terwijl ook Cofidis, Vital Concept en Sport Vlaanderen-Baloise een wildcard kregen. De ploegen in WorldTour-koersen bestaan vanaf dit seizoen uit zeven renners, wat neerkomt op een deelnemerslijst van 175 coureurs.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
25 januari 2018 19:02
175 of 200, valpartijen zullen jammer genoeg blijven en ik denk nu ook niet dat de koers anders gecontroleerd zal worden.
25 januari 2018 19:06
@Woutie: Inderdaad; die maatregel van 7 renners per team is zinloos. Ik heb ooit een koers met 17 renners gereden; ook daar wordt gevallen. Zelfs in een individuele tijdrit vallen renners. Bovendien valt de koers net zo goed te controleren. Het enige gevolg is dat er nu een pak renners zonder werk zitten.
25 januari 2018 21:25
Het ligt niet zo zeer aan het aantal renners, als aan het aantal ploegen. Als je 25 ploegen van 6 of 7 man hebt, heb je nog steeds 25 kopmannen die per se vooraan moeten zitten. En met minder knechten valt er minder recht te zetten, dus meer paniek. Minder ploegen is alleen economisch niet haalbaar, dus dat gaat nooit gebeuren. Geef dat geneuzel met 175 man nog een jaartje en dan zie ik ze er wel weer stiekem 1 of 2 ploegen extra bij steken...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.