Drie keer is scheepsrecht voor Álvaro José Hodeg in Polen
foto: ©ATCommunication/TDP
maandag 6 augustus 2018 om 19:17

Drie keer is scheepsrecht voor Álvaro José Hodeg in Polen

Álvaro José Hodeg heeft in Zabrze de derde etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De 21-jarige Colombiaan van Quick-Step Floors moest in de eerste twee ritten Pascal Ackermann nog voor zich dulden, maar de Duitser zag een hattrick in rook opgaan toen hij ingesloten raakte. Daniel McLay eindigde op de tweede plaats, André Greipel was derde. Ackermann werd slechts twaalfde en moest zijn leiderstrui afstaan aan ritwinnaar Hodeg.

Etappe drie werd in gang geschoten bij het Stadion Śląski, een multifunctioneel stadion in de stad Chorzów. De route voerde de renners zuidwaarts richting de finish in Zabrze. Alexander Foliforov, Mathias Le Turnier en Michal Paluta en tekenden voor de vlucht van de dag. Ook Jenthe Biermans nam plaats in de vlucht, maar daar wat wel een achtervolging voor nodig van liefst 35 kilometer.

Massasprint
De voorsprong van de kopgroep liep op tot maximaal vierenhalve minuut, maar in het peloton zaten heel wat mannen die de derde en vermoedelijk laatste kans op een massasprint niet aan zich voorbij wilden laten gaan. Op tien kilometer van de meet werden zij dan ook weer ingerekend en was het wachten op de massasprint.

Pascal Ackermann wilde maar wat graag zijn derde ritzege op rij pakken, maar hij werd ingesloten toen LottoNL-Jumbo haar sprinter Danny van Poppel in stelling wilde brengen. De strijd om de ritzege zou echter aan de andere kant van de weg plaatsvinden, waar Michael Mørkøv Álvaro José Hodeg uitstekend gangmaakte. De Colombiaan bekroonde dan het werk van de snelle Deen.

Nieuwe leider
In het klassement nam Hodeg de koppositie over van Ackermann, die nu volgt op de tweede plaats. Het is onwaarschijnlijk dat zij morgen nog steeds bovenaan staan, want de rit naar Szczyrk biedt namelijk kansen voor een eerste schifting. De renners wacht namelijk een pittige heuveletappe met vier beklimmingen van eerste categorie.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
6 augustus 2018 19:19
Ploegenwerk van TLJ vond ik niet slecht, maar wat miste Van Poppel een snelheid zeg. Lijkt niet in goede doen, want hij wachtte ook om uit het wiel te komen.
6 augustus 2018 19:21
Van Poppel kan het niet meer
6 augustus 2018 19:21
@HF2013 Van Poppel was misschien niet goed genoeg maar de ploeg had net slecht gewerkt. Leezer kwam veel te vroeg op kop en kon geen snelheid meer brengen.
6 augustus 2018 19:21
TLJ kan het echt niet maken om van Poppel in deze vorm naar de Vuelta te sturen, wat is die slecht zeg.
6 augustus 2018 19:22
Traject van Poppel heeft wat meer tijd nodig, hij reed die sprint bijna achteruit. Goed teamwerk dat wel!
6 augustus 2018 19:24
Echt bizar als je de Van Poppel van vorig jaar in Polen met dit jaar vergelijkt. Die heeft opeens echt geen versnelling meer in de benen. Er zal toch naar gekeken moeten worden hoe dat kan, want van Poppel lijkt zeker sterker te zijn geworden, maar zijn sprint is echt enorm slecht meteen na een trainingsperiode.
6 augustus 2018 19:24
Geen hoogtestages meer voor Van Poppel. Dit was mogelijk nog slechter dan gisteren bij de vrouwen.
6 augustus 2018 19:24
Iemand enig idee waarom bij Sunweb niet Bauhaus maar Teunissen sprint?
6 augustus 2018 19:24
Van Poppel sprint achteruit. Zorgelijk met het oog op de vuelta.
6 augustus 2018 19:25
Van Poppel kwam vorige keer ook slecht uit zo’n trainingsblok. Zoals ik gisteren al schreef moet hij daar samen met zijn trainers naar kijken maar dat zegt weinig over de vorm die hij in de Vuelta zal hebben.
6 augustus 2018 19:27
Zorgwekkend inderdaad, je hebt slecht en je hebt slecht. Wel opvallend trouwens: tijdens de eerste ritten van de Giro gaf Van Poppel aan zich nog niet top te voelen, hetzelfde had Groenewegen in de Tour. Voorbereiding misschien niet ideaal?
6 augustus 2018 19:34
Trein was niet slecht, met dank vooral aan Lars Boom leek me, maar kwam iets te vroeg. Maar van Poppel bakte er niets van. Wel Ackermann goed te grazen genomen. Die was volledig ingesloten.
6 augustus 2018 19:35
Hodeg duidelijk op het juiste moment de snelste ... ook mooi door Mørkøv gebracht...
6 augustus 2018 19:36
Bauhaus is herstellende van ziekte. En wat een dramatiek rondom Danny hier. Dit is maar een voorbereidingsrondje. Ja, deze sprints zijn slecht, maar voor de Giro presteerde Danny ook niets. Loste toen op het eerste de beste heuveltje in de Amstel toen ie ook net terug kwam van hoogtestage. Die staat er straks in de Vuelta wel weer.
6 augustus 2018 19:37
Bauhaus is ziek geworden enkele dage voor de eerste rit. Hij mist nog teveel kracht om te sprinten.
6 augustus 2018 19:44
@Chefspijker

Klopt, maar dan kun je je nog wel afvragen of het nodig is dat een sprinter zo ver terugvalt in niveau na een flinke trainingsstage. Vorige keer begon hij erg matig aan de Giro, nu blijft het hopelijk bij de ronde van Polen. Want als je zo aan de Vuelta start moet je wachten tot etappe 21 voor je weer een kans hebt waarschijnlijk. ;)
6 augustus 2018 19:44
Groenewegen mee naar de vuelta voor een paar dagen? (ervan uitgaande dat er sprintersetappesin de eerste week zitten).
6 augustus 2018 20:03
Mooie zege voor de hotdog, al een tijdje wat minder van vernomen.
6 augustus 2018 20:07
Even het collectieve geheugen opfrissen? In de eerste sprints van de Giro gaf je ook geen cent voor Van Poppel, maar later kwam hij er toch dicht bij. Wie weet...
6 augustus 2018 20:15
Allemaal b-sprinters hier? Waar zijn de grote namen?
6 augustus 2018 20:17
ChefSpijker en ronddraaien melden dat hij ziek is (geweest). Koel had het vermoeden dat het een gebrek aan eergevoel is, maar heeft hem toch weer in genaden aangenomen.
6 augustus 2018 20:55
@tvm nummers 3 t/m 6
6 augustus 2018 21:39
Dat was toch ook GENIAAL van Morkov. Koel wachten en op het ideale moment de rest op lengTES zetten.
6 augustus 2018 21:57
Van Poppel was inderdaad schokkend slecht. Zouden ze een fout hebben gemaakt met de kant van de weg in combinatie met de wind?
6 augustus 2018 23:04
@spijkers maar voorbereiding? Als van poppel hier wint in de wt is dat zo'n beetje zn op één na beste prestatie ooit. Hij moet het hiervan hebben.
In de vuelta waren er ook weer meer sprinters dan afgelopen 2-3 jaar dus daar zal hij beter dan ooit moeten zijn

Om te reageren moet je ingelogd zijn.