Drie keer is scheepsrecht voor Álvaro José Hodeg in Polen
foto: ©ATCommunication/TDP
maandag 6 augustus 2018 om 19:17

Drie keer is scheepsrecht voor Álvaro José Hodeg in Polen

Álvaro José Hodeg heeft in Zabrze de derde etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De 21-jarige Colombiaan van Quick-Step Floors moest in de eerste twee ritten Pascal Ackermann nog voor zich dulden, maar de Duitser zag een hattrick in rook opgaan toen hij ingesloten raakte. Daniel McLay eindigde op de tweede plaats, André Greipel was derde. Ackermann werd slechts twaalfde en moest zijn leiderstrui afstaan aan ritwinnaar Hodeg.

Etappe drie werd in gang geschoten bij het Stadion Śląski, een multifunctioneel stadion in de stad Chorzów. De route voerde de renners zuidwaarts richting de finish in Zabrze. Alexander Foliforov, Mathias Le Turnier en Michal Paluta en tekenden voor de vlucht van de dag. Ook Jenthe Biermans nam plaats in de vlucht, maar daar wat wel een achtervolging voor nodig van liefst 35 kilometer.

Massasprint
De voorsprong van de kopgroep liep op tot maximaal vierenhalve minuut, maar in het peloton zaten heel wat mannen die de derde en vermoedelijk laatste kans op een massasprint niet aan zich voorbij wilden laten gaan. Op tien kilometer van de meet werden zij dan ook weer ingerekend en was het wachten op de massasprint.

Pascal Ackermann wilde maar wat graag zijn derde ritzege op rij pakken, maar hij werd ingesloten toen LottoNL-Jumbo haar sprinter Danny van Poppel in stelling wilde brengen. De strijd om de ritzege zou echter aan de andere kant van de weg plaatsvinden, waar Michael Mørkøv Álvaro José Hodeg uitstekend gangmaakte. De Colombiaan bekroonde dan het werk van de snelle Deen.

Nieuwe leider
In het klassement nam Hodeg de koppositie over van Ackermann, die nu volgt op de tweede plaats. Het is onwaarschijnlijk dat zij morgen nog steeds bovenaan staan, want de rit naar Szczyrk biedt namelijk kansen voor een eerste schifting. De renners wacht namelijk een pittige heuveletappe met vier beklimmingen van eerste categorie.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
6 augustus 2018 23:30
Een neoprof die een WT koers wint, ik zie het graag. Eigenlijk wint Morkov de rit, wat een versnelling.
7 augustus 2018 07:32
Nog maar 21 jaar, ventje Hodeg. Die gaat nog meer winnen dan Gaviria.
7 augustus 2018 07:53
Wat een superlatieven omtrent Van Poppel. Vooral die beweringen over zijn Giro. Hij sprint alleen de eerste dag niet goed. De tweede en derde poging wordt hij 5e (!) en later nog 2e en 3e met een ongenaakbare Viviani en Bennett. Tevens WETEN wij dat hij een hoogtestage achter de rug heeft en dat hij een doel heeft gemaakt van de Vuelta-sprints. Echt, wat willen sommigen hier zien? Irreeel geneuzel! Als je denkt dat Van Poppel hier alles makkelijk top 3 sprint, moet je je voor je gebrek aan wielerkennis gaan schamen, in plaats van die jongen de grond in te trappen.

KOMOP Danny!
7 augustus 2018 11:19
Wat ik me meer afvraag is hoe het met de Sunweb sprinters gaat in de Vuelta.
Bauhaus het hele jaar nog niet gezien. Gaat die de Vuelta doen, of Waldscheid? Die ziet er behoorlijk krachtig uit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.