Drie Nederlanders naar opvolger Qin Cycling Team
zaterdag 30 oktober 2010 om 18:35

Drie Nederlanders naar opvolger Qin Cycling Team

Het Qin Cycling Team heeft zich voor komend seizoen flink versterkt. De Belgische continentale formatie heeft onder meer de Nederlanders Ricardo van der Velde, Huub Duyn en Jasper Ockeloen aan zich gebonden. Daarnaast maken de Belgen Kurt Hovelynck, Steve Schets en Hendrik van de Bossche de overstap, evenals enkele junioren. De ploeg van manager Eric Vanderaerden wist eveneens een naamsverandering aan te kondigen. In 2011 heet het team Donckers Koffie – Jelly Belly Cycling Team.

De 23-jarige Van der Velde komt over van de ProTour-ploeg Garmin-Transitions, waar hij niet op een contractverlening kon rekenen. Bij Rabobank CT gold Van der Velde als een groot talent, maar in Amerikaanse dienst kon hij niet bevestigen. Bij Donckers Koffie treft Van der Velde zijn oudere broer Alain van der Velde, die dit jaar al uitkwam voor Qin Cycling Team.

Net als Ricardo van der Velde reed ook de 26-jarige Duyn in het verleden voor Garmin, maar hij moest er eind 2009 al vertrekken. Dit jaar kwam hij uit voor het Duitse Team NetAPP, maar nu deze ploeg het hogerop zoekt komt hij niet meer in de plannen voor. De 20-jarige Ockeloen, tot slot, moest vertrekken bij Rabobank CT. In 2008 kroonde hij zich nog tot nationaal juniorenkampioen.

Van de nieuwe Belgen is de 29-jarige Hovelynck de bekendste. Hovelynck trok in 2009 naar Quick Step, maar kwam al in het begin van het seizoen ernstig ten val op training. Pas halverwege dit jaar kreeg hij te horen dat hij weer mocht fietsen, maar bij Quick Step was er geen toekomst meer voor hem. De 26-jarige Schets en de 20-jarige Van de Bossche komen over van respectievelijk Topsport Vlaanderen en Verandas Willems.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.