Drie op een rij voor Groenewegen in Vierdaagse van Duinkerke

Door , donderdag 16 mei 2019 om 16:14
Drie op een rij voor Groenewegen in Vierdaagse van Duinkerke

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen kreeg gisteren nog de zege in de schoot geworpen, maar vandaag kwam de kopman van Jumbo-Visma daadwerkelijk als eerste over de finish. Groenewegen was in finishplaats Compiègne sneller dan de Fransen Marc Sarreau en Christophe Laporte. De Nederlander blijft uiteraard ook leider.

Dylan Groenewegen kwam gisteren dan wel niet als eerste over de finish, de kopman van Jumbo-Visma wist de etappe wél te winnen. De Nederlander profiteerde van een declassering van Clément Venturini, die op onreglementaire wijze naar de winst snelde. Groenewegen kon vandaag met andere woorden voor een heuse hattrick gaan.

Favoriet Keukeleire in de aanval
De klassementsleider kreeg het echter niet op een presenteerblaadje, aangezien de derde etappe behoorlijk pittig was met in totaal vijf beklimmingen. De finale was ook allesbehalve vlak, maar een sprint behoorde zeker tot de mogelijkheden. Al probeerden Jens Keukeleire, Dries De Bondt, Anthony Turgis en Elmar Reinders een sprint te ontlopen.

De vier koplopers wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van ruim twee minuten. Vooral de aanwezigheid van Keukeleire en Turgis – toch twee favorieten voor de eindzege – was opvallend. Veel ruimte kregen de vluchters echter niet. Sterker nog: op ruim zeventig kilometer van de streep vond er een hergroepering plaats.

Van Ginneken op avontuur 
Het duurde niet lang vooraleer er een nieuwe kopgroep wegreed. Lotto Soudal had opnieuw een mannetje vooraan met Stan Dewulf. De jonge Belg kreeg Sjoerd van Ginneken, Yoann Paillot en Kenny Dehaes met zich mee. Dit viertal reed een tijdje voor het peloton uit, maar een massasprint bleek onvermijdelijk.

Alhoewel, Total Direct-Energie en Jumbo-Visma probeerden nog een waaier op te zetten, maar de wind stond niet strak genoeg om het peloton uit elkaar te ranselen. En dus kregen we een derde massasprint op rij. Ditmaal kregen de renners een minder technische finale voorgeschoteld, waardoor we ook minder chaos kregen.

Groenewegen met de hattrick 
De Franse ploegen probeerden hun sprinter zo goed mogelijk te piloteren, maar Jumbo-Visma kwam ditmaal wel op het juiste moment naar voren. Mike Teunissen nam zijn sprintkopman op sleeptouw. Het bleek vervolgens een koud kunstje voor Groenewegen om zijn derde ritzege te boeken.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.