Drie op een rij voor Marianne Vos in Tour de l’Ardèche

zondag 15 september 2019 om 18:54
Drie op een rij voor Marianne Vos in Tour de l’Ardèche

foto: Cor Vos

Marianne Vos heeft ook de derde etappe van de Tour de l’Ardèche op haar naam gezet. Nadat de Nederlandse al de eerste twee ritten wist te winnen, wist ze vandaag opnieuw te zegevieren op weg van Avignon naar Apt in de Vaucluse.

In de beginfase probeerden enkele rensters weg te rijden uit het peloton, maar het hoge tempo zorgde ervoor dat alles weer samenkwam in aanloop naar de Col de Murs van tweede categorie, de eerste klim op de route. Opnieuw kozen enkele rensters de aanval, waarna de Italiaanse Vania Canvelli solo vooruit bleef. Rond halfkoers had ze enkele minuten voorsprong te pakken, maar in de finale stonden haar nog enkele beklimmingen te wachten.

In de heuvelachtige finale kwam het peloton dichter bij Canvelli, waarna enkele rensters op jacht gingen naar de Italiaanse. Silvia Valsecchi en Sara Poidevin haakten hun wagonnetje aan, waarna Poidevin alleen doorging. De Canadese pakte twee minuten voorsprong, tot Mavi Garcia, Erica Magnaldi, Eider Merino, Ane Santesteban en Marianne Vos gingen achtervolgen. Op zes kilometer van de streep werd Poidevin gegrepen.

Daarmee kwamen de zes rensters aan de leiding te liggen, waarna Vos in de technische slotfase met haar opponenten afrekende.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.