Drie renners Roompot-Charles nog zonder ploeg
foto: Cor Vos
maandag 25 november 2019 om 16:45

Drie renners Roompot-Charles nog zonder ploeg

Nog maar drie renners van Roompot-Charles zijn naastig op zoek naar een ploeg voor volgend jaar. Na het stoppen van Huub Duijn en Sjoerd van Ginneken weten vijftien van de achttien renners uit de selectie van 2019 waar ze aan toe zijn voor 2020.

flag-nl Lars Boom (33)

Voor Lars Boom is mogelijk goed nieuws aanstaande, maar de ervaren klassiekerspecialist heeft nog niets officieel naar buiten gebracht. “Het valt niet mee om een wegploeg te vinden. Ik ben wel met iets moois bezig, maar kan er nu nog niets over zeggen”, vertelde hij afgelopen weekend na een strandrace. Dat is een van de disciplines waar Boom zich deze winter op focust, naast enkele mountainbike-wedstrijden. De Brabander, die eind december 34 jaar oud wordt, is een van de drie renners die nog altijd geen profcontract heeft voor 2020.

Pieter Weening – foto: Cor Vos

flag-nl Pieter Weening (38)

Voor good old Pieter Weening is er ook nog altijd geen ploeg uit de bus gerold. De 38-jarige klimmer wil echter nog niet stoppen, gaf hij aan in een interview met WielerFlits. “Ik heb absoluut geen haast om zoiets te bekendmaken. Rustig aan”, zei Weening begin november. “Vind ik nog iets leuks, dan wil ik zeker nog een jaartje fietsen. Dient dat zich aan het eind van deze maand of zelfs in december nog aan, dan is dat voor mij ook prima. Ik houd daarom alle opties open.”

flag-be Mathias De Witte (26)

Na één seizoen komt er een einde aan het verblijf van Mathias De Witte bij Roompot-Charles. De 26-jarige coureur staat sinds juli langs de kant vanwege een gebroken enkel en een gebroken neus. Voor de oud-renner van Veranda’s Willems-Crélan en Cibel-Cebon lijkt een profcontract voor 2020 ver weg. Hij heeft nog geen ploeg voor volgend jaar.

Mathias De Witte – foto: Cor Vos


De afgelopen weken werd steeds meer duidelijk over de toekomst van de renners die onder contract stonden bij Roompot-Charles. Twee daarvan hebben besloten om het bijltje erbij neer te gooien: Huub Duijn en Sjoerd van Ginneken stoppen. Stijn Steels (Deceuninck-Quick-Step) is de enige die promotie maakt naar de WorldTour, de rest blijft actief op ProContinentaal niveau of zakt af naar een continentaal team.

Renners Roompot-Charles nog zonder ploeg voor 2020
flag-nl Lars Boom
flag-be Mathias De Witte
flag-nl Pieter Weening

Renners Roompot-Charles met een ploeg voor 2020
flag-be Stijn Steels > Deceuninck-Quick-Step

flag-be Senne Leysen > Corendon-Circus
flag-nl Oscar Riesebeek > Corendon-Circus
flag-nl Nick van der Lijke > Riwal-Readynez
flag-nl Elmar Reinders > Riwal-Readynez
flag-be Arjen Livyns > Wallonie-Bruxelles
flag-be Sean De Bie > Wallonie-Bruxelles
flag-nl Maurits Lammertink > Wanty-Gobert
flag-nl Boy van Poppel > Wanty-Gobert

flag-nl Jesper Asselman > Metec-TKH
flag-nl Jan-Willem van Schip > BEAT Cycling Club
flag-nl Justin Timmermans > VolkerWessels-Merckx
flag-be Michael Van Staeyen > Tarteletto-Isorex

flag-nl Huub Duijn > Stopt
flag-nl Sjoerd van Ginneken > Stopt

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.