Drie weken voor Tour moet Tao Geoghegan Hart met pijnlijke ribben opgeven in Dauphiné
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 8 juni 2024 om 09:08

Drie weken voor Tour moet Tao Geoghegan Hart met pijnlijke ribben opgeven in Dauphiné

Een dreun in de voorbereiding op de Tour de France voor Tao Geoghegan Hart. De klimmer van Lidl-Trek gaat in het slotweekend van het Critérium du Dauphiné niet meer van start als gevolg van de valpartij in de vijfde etappe. Daarbij liep hij een blessure op aan zijn ribben, zijn rug en de zijkant van zijn lichaam.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Daags na de valpartij stond Hart nog wel aan de start van de bergrit naar Le Collet d’Allevard, maar aan de voet van de slotklim stond hij gelijk geparkeerd. De 29-jarige Brit kwam uiteindelijk als 116e over de finish, maar na de rit deelde Lidl-Trek in een kort statement dat hij het slotweekend niet zou rijden. “Tao heeft veel last gehad van de pijn aan zijn rug na de valpartij in etappe 5 en voelt zich niet 100% fit”, klinkt het bij de ploeg.

Vrijdag vertelde Hart voor de camera’s van de organisatie nog wat er gebeurde bij die valpartij. “Ik wilde uitwijken om af te stappen, maar toen raakte iemand mij van achter. Daardoor vloog ik tegen een elektriciteitsmast aan. Ik heb geen schrammen of wonden, maar ik raakte de mast met een snelheid aan ongeveer 45 km/h met mijn bicep en de rest van mijn zijkant. Pijn aan de ribben is altijd gecompliceerd. Zelfs als het niet gebroken is, kan je last hebben met ademhalen.”

Hoe ernstig de schade precies is bij Hart, met nog drie weken tot de start van de Tour de France, is onduidelijk.

Hart is niet de enige uitvaller in de Dauphiné met een ‘Did Not Start’ achter zijn naam tijdens de zevende etappe. Ook Clément Russo (Groupama-FDJ) en Hugo Toumire (Cofidis) gaan niet meer van start. Russo lag ook bij de crash op donderdag, terwijl Toumire ziek is.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.