Drie wielrenners maken kans op Vlaamse Reus

dinsdag 29 november 2022 om 14:54
Drie wielrenners maken kans op Vlaamse Reus

Remco Evenepoel maakt kans op de Vlaamse Reus - foto: Cor Vos (archief)

Remco Evenepoel, Lotte Kopecky en Wout van Aert zijn de drie kanshebbers op de Vlaamse Reus. Dit is een onderscheiding waarmee de Vlaamse Bond van sportjournalisten de Vlaamse sportfiguur van het jaar bekroont.

Vorig jaar ging de Vlaamse Reus naar marathonloper Bashir Abdi, maar dit keer komen er – met Evenepoel, Van Aert en Kopecky – alleen maar wielrenners in aanmerking voor de prijs. Van Aert was twee jaar geleden al eens winnaar van de Vlaamse Reus, Evenepoel en Kopecky kunnen de prijs voor een eerste keer winnen.

Evenepoel kan terugblikken op een grand-cru-jaar met winst in onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Clásica San Sebastián, de Vuelta a España (de eerste Belgische winnaar van een grote ronde in 44 jaar) en de WK-wegwedstrijd. Van Aert won dan weer Omloop Het Nieuwsblad en de E3 Saxo Bank Classic, maar maakte bovenal indruk in de Tour de France met drie ritzeges en de groene puntentrui.

Kopecky wist de Belgische eer dan weer hoog te houden in het vrouwenwielrennen, met winst in Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen als sportieve uitschieters. Ook was ze in 2022 zeer succesvol op de baan met twee wereldtitels én twee Europese truien.

In totaal brachten 218 sportjournalisten en medewerkers uit het Vlaamse landsgedeelte hun stem uit. Op vrijdag 2 december zal in de Oude Vismijn in Gent de winnaar worden uitgeroepen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone