‘Drie WorldTour-ploegen tonen interesse in Wallays’
Foto: Sirotti
zaterdag 28 maart 2015 om 10:19

‘Drie WorldTour-ploegen tonen interesse in Wallays’

Direct na zijn overwinning in Dwars door Vlaanderen deed Jelle Wallays live op televisie een open sollicitatie. “Ik zou graag in een WorldTour-ploeg geraken”, stelde de renner van Topsport Vlaanderen-Baloise. Die stap lijkt nu dichterbij dan ooit. Volgens Het Nieuwsblad hebben drie WorldTour-ploegen interesse in hem getoond.

Het gaat om Etixx-Quick-Step, Lotto Soudal en Trek Factory Racing. “Ik weet zeker dat ik in dienst zou kunnen rijden van een grote kopman”, beweerde Wallays eerder tegenover Sporza. “Iemand zoals Cancellara? Ik zou zeker willen werken voor hem. Dat moet een plezier zijn. We zien wel na Parijs-Roubaix. Dan zal er wel meer duidelijkheid zijn.”

Dwars door Vlaanderen was voor Wallays de tweede grote zege. Vorig jaar schreef hij al Parijs-Tours op zijn naam naam. “Ik heb nu bevestigd wat ik eind vorig jaar heb gedaan.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
28 maart 2015 10:22
die zou toch niet misstaan bij een world tour ploeg. ik zou niet voor Etixx kiezen, die zijn al zo sterk in de breedte, en dan heeft hij wel erg veel renners voor zich in de pikorde.
28 maart 2015 10:26
Volgens mij is hij fan van Cancellara, dus zal 't wel Trek worden of Lotto BE.
28 maart 2015 10:31
Als LottoNL nou ergens behoefte aan heeft.. Maar weet niet hoe het zit met hun contracten natuurlijk. Anders lijkt dit me een hele héle goede om Vanmarcke bij te staan. Toch enigszins zorgwekkend dat het ouwe Bram was die gisteren als enige nog bij Vanmarcke zat.
28 maart 2015 10:35
@LyndaLid inderdaad, hij is echt een man die Vanmarcke bij kan staan in de grote wedstrijden en in de iets minder grote voor eigen kans kan gaan. Alleen die jongen ziet ook dat de andere ploegen hem op dit moment meer kunnen bieden dan LottoNL, helaas.
28 maart 2015 10:55
Net als Mollema doen: kiezen voor Trek, want daar ben je bij goed presteren meteen beschermd renner, zeker als Cancellara over een of twee jaar zou stoppen. Zou bij LottoS ook kunnen zijn, maar daar is het een wat ongeregeld gebeuren in de klassiekers vind ik, dus of dat zo gunstig is valt te bezien.
28 maart 2015 11:19
Wallays en Theuns hebben vorig seizoen al laten zien dat ze een stapje omhoog kunnen en bevestigen dat dit jaar nog eens.
28 maart 2015 11:38
Dan zou ik eerder voor Theuns gaan, die heeft een goed eindschot erbij.
Ook is Theuns twee jaar jonger, en denk ik minstens net zo sterk.
28 maart 2015 11:43
Als dit de enige opties zijn dan zou ik voor Lotto-Soudal kiezen, daar zal hij min of meer voor eigen kans mogen rijden in het voorjaar lijkt me zo.
28 maart 2015 12:12
Baalde blijkbaar hard dat hij deze winter niet werd opgepikt door een WT ploeg. Achteraf gezien een geluk bij een ongeluk. Gewoon nog een jaartje in de luwte mooie resultaten rijden en nog wat status verwerven, anders wordt je toch vrij snel in de knechtenrol geduwd.

Alleen het rijden van een grote ronde wordt weer met een jaar uitgesteld...
28 maart 2015 14:11
@achilles: niet alleen het rijden van een grote ronde. Ook zijn salaris zal makkelijk vervijfvoudigen (=> meer investeren in carrière), ze rijden daar met TT-fietsen van 10 jaar oud, ze moeten vechten tegen georganiseerde ploegen voor hun plaatsje in aanloop naar cruciale punten, ze rijden geen rondes van een week (m.u.v. Eneco en Turkije)… Maar inderdaad, bij een WT-ploeg had hij waarschijnlijk niet gewonnen.
28 maart 2015 14:35
Jelle verdient €2600 bruto per maand nu..... Lachtertje voor zijn kwaliteiten. Hij verdient een WT-ploeg en navenant salaris
28 maart 2015 17:48
Theuns is veel beter... Wallays leuke helper, redelijk goed op kasseien maar Theuns heeft hierbij nog eens eens goeie sprint. Bij Lotto oke maar voor Quick Step en Trek is hij te licht ondanks 2 prachtige overwinningen.
28 maart 2015 17:50
Wallays op jonge leeftijd ook al gelouterd en je kan hem zowel op kop zetten als ermee spelen in de anticipatie, motivatie ook weinig mis mee, lijkt me een geschikte aankoop voor menig keienploeg.
28 maart 2015 20:10
Best komisch dat Etixx nu interesse toont in dit talent. Was het niet lefevre die vorig jaar klaagde over het feit dat al 'zijn' talent uit de opleidingsploeg werd weggekocht?
29 maart 2015 10:50
@Marathoner
Het was komisch geweest als TSV de opeidingsploeg van LottoBE was geweest. Het TSV-project heeft intern geen doorgroeimogelijkheid.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.