Voorjaarskoers Brugge-De Panne vindt naamsponsor: “Geen Driedaagse meer”
foto: Cor Vos
Nick Doup
dinsdag 16 februari 2021 om 14:11

Voorjaarskoers Brugge-De Panne vindt naamsponsor: “Geen Driedaagse meer”

De Driedaagse Brugge-De Panne heeft in OxyClean Desinfectant, een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Door de nieuwe samenwerking gaat de Vlaamse voorjaarskoers de OxyClean Classic Brugge-De Panne heten. De wedstrijd is dit jaar bij de mannen en de vrouwen opnieuw onderdeel van de WorldTour.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De laatste twee jaar was AG hoofdsponsor van de waaierkoers, die afgelopen najaar gewonnen werd door Yves Lampaert en Lorena Wiebes. De verzekeraar blijft verbonden aan de eendagswedstrijd, maar niet als hoofdsponsor. De aanstaande edities van de OxyClean Classic Brugge-De Panne staan op het programma voor 24 maart (mannen) en 25 maart (vrouwen).

De organisatie roept het publiek op de koers vanwege de coronamaatregelen vanuit huis te volgen via televisie.

Geen Driedaagse meer
OxyClean, een bedrijf dat werkt in ontsmettingsmiddelen en hygiëneproducten, is vanaf 2021 ook partner van de Baloise Belgium Tour, de BinckBank Tour en enkele veldritten. Na dit seizoen zal de samenwerking geëvalueerd worden. “Maar het is de bedoeling om meerdere jaren door te gaan met dit evenement”, vertelt CEO Axel Van Ranst van OxyClean.

De organisatie doet met de nieuwe sponsor aan boord definitief afstand van de term ‘Driedaagse’, bevestigt Christophe Impens van Golazo op de online persconferentie. “Het zijn effectief maar twee dagen koers, geen drie dagen. Met de nieuwe formule doen we er goed aan om het een Classic te noemen vanaf nu”, aldus Impens.

De Moeren
De organisatie van Brugge-De Panne zet voor de komende jaren vol in op spektakel in De Moeren. Gehoopt wordt op een waaierspektakel eind maart. De open vlaktes van De Moeren moeten het dna worden van de semi-klassieker. Een passage door de heuvelzone (met onder meer de Kemmelberg, de Monteberg, de Rodeberg en de Sulferberg) komt daarbij definitief te vervallen.

De mannen rijden dit voorjaar in totaal 203,9 kilometer drie lokale rondes door de polders, De Moeren en langs de kust. De vrouwen rijden een lokale omloop minder en komen daardoor uit op een totale afstand van 158,8 kilometer.

Yves Lampaert won de najaarseditie van 2020 solo – foto: Cor Vos

Van der Poel als reserve
Het deelnemersveld bij de mannen bestaat uit 21 teams, waaronder ProTeams Alpecin-Fenix, Bingoal-WB, Sport Vlaanderen-Baloise en Arkéa-Samsic. Onder meer Álvaro Hodeg, Iljo Keisse, Michael Mørkøv, Sonny Colbrelli, Elia Viviani, André Greipel, Iván García, Luka Mezgec, Fernando Gaviria, Jasper Philipsen, Tim Merlier, Timothy Dupont en Nacer Bouhanni hebben hun deelname al bevestigd.

Mathieu van der Poel is door Alpecin-Fenix als reserve ingeschreven op de voorlopige startlijst. Vorig jaar deed de Nederlands kampioen wel mee aan de Driedaagse Brugge-De Panne; toen eindigde hij door een rukwind in een greppel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.