Driedaagse De Panne-Koksijde slaat handen ineen met Golazo
Lieuwe Westra was de laatste winnaar van De Panne-Koksijde - foto: Sirotti
dinsdag 14 februari 2017 om 15:18

Driedaagse De Panne-Koksijde slaat handen ineen met Golazo

De Driedaagse De Panne-Koksijde gaat samenwerken met organisatiebureau Golazo. De koers die steevast voor de Ronde van Vlaanderen ligt, bestaat dit jaar veertig jaar. Golazo wil de koers ‘klaarmaken voor de toekomst’, valt te lezen op Sport.be. Golazo organiseert onder meer de Baloise Belgium Tour, de Eneco Tour en zeventien veldritten.

Toekomst verankeren
“De Driedaagse is een fantastische wedstrijd in de heilige Vlaamse wielerweek”, steekt Golazo-CEO Bob Verbeeck van wal. “Steunend op de historiek van deze wedstrijd, willen we samen met de Koninklijke Veloclub (de huidige organisator, red.) het evenement verder uitbouwen en klaarmaken voor de toekomst. Beide partijen hebben daar al heel wat ideeën over die we na de editie 2017 verder zullen uitwerken.” Bruno Dequeeker van vzw Koninklijke Veloclub Panne Sportief vult aan: “Dat een belangrijke partner als Golazo dit samen met ons wil doen, sterkt ons in het plan om onze wedstrijd verder te verankeren.”

Door met Golazo in zee te gaan versterkt de Driedaagse De Panne-Koksijde haar positie op de kalender. De andere grote Belgische organisator, Flanders Classics, aast namelijk op de plek van de Driedaagse De Panne-Koksijde op de wielerkalender. Flanders Classics wil Dwars Door Vlaanderen – nu nog anderhalve week voor de Vlaamse Hoogmis – op de woensdag voor de Ronde van Vlaanderen laten plaatsvinden, liet de Driedaagse De Panne-Koksijde eerder al doorschemeren. Maar daar wilde de organisatie van de rittenkoers niet in mee. Vorig jaar won de inmiddels gestopte Lieuwe Westra de Driedaagse De Panne-Koksijde.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
14 februari 2017 15:34
Off: Dat doet best wel een beetje zeer om een zo succesvolle Lieuwe Westra op de foto te zien.
On: Lijkt mij een slimme zet om het hoofd boven water te houden.
14 februari 2017 15:47
inderdaad pijnlijk.
14 februari 2017 16:20
Ja, inderdaad een trieste aftocht van Westra.

Met een beetje wind uit de goede richting is die Driedaagse wel een leuk evenement. En je hebt weer een excuus om naar België te rijden !
14 februari 2017 20:43
Goed dt continuiteit van deze koers gewaarborgd wordt, maar door Golazo??? Amateuristisch bedrijf. Vaak chaos bij koersen die zij organiseren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.