Dries De Bondt: “Coalitie tussen Alpecin-Fenix en Lotto Soudal? Echt niet!”

zondag 26 juni 2022 om 08:25
Video

Met Jasper Philipsen en Tim Merlier telt Alpecin-Fenix twee sprinters die in Middelkerke Belgisch kampioen kunnen worden. Lotto Soudal heeft dan weer Arnaud De Lie als rappe man. Toch zijn ze bij Alpecin-Fenix niet zinnens de wedstrijd te controleren. “Omdat wij in meerdere scenario’s de koers kunnen winnen”, zegt Dries De Bondt.

Dertien renners uit de hoofdmacht, aangevuld met acht jongens uit het opleidingsteam. Met 21 deelnemers is Alpecin-Fenix op het BK in Middelkerke het grootste blok, al moeten Sport Vlaanderen-Baloise en Lotto Soudal niet echt onder doen. Dries De Bondt ziet dat niet meteen als een voordeel.

“De druk van de wedstrijd zal daardoor snel op onze schouders gelegd worden”, vertelt Dries De Bondt. “Oké, wij zijn numeriek goed vertegenwoordigd en we moeten ook in staat zijn om de wedstrijd te dragen, maar het zorgt er wel voor dat we ook minder vrijheid gaan krijgen.” Dan heeft De Bondt het onder meer over zichzelf.

Bij Alpecin-Fenix zijn ze ook niet zinnens om het BK vanaf kilometer nu te controleren. “Wij moeten echt niet alles op de sprint zetten. We hebben niet één maar twee sprinters. Stel dat bijvoorbeeld Tim Merlier in een groep van twintig renners mee vooruit is, dan is Tim wellicht de snelste.”

“Maar naast Philipsen en Merlier, hebben we nog jongens die het kunnen afmaken”, gaat De Bondt voort. “Gianni Vermeersch bijvoorbeeld. Of ikzelf. Zo ben ik twee jaar geleden ook Belgisch kampioen geworden in Anzegem. Dat is net onze sterkte, dat er meerdere scenario’s zijn waarin we aan het langste eind kunnen trekken. Daarom moet je ook niet meteen een coalitie verwachten tussen ons en Lotto Soudal.”

Dries De Bondt won dit jaar al een etappe in de Ronde van Italië – foto: Cor Vos © 2022

Lees hier de uitgebreide voorbeschouwing op het Belgisch kampioenschap in Middelkerke

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.