Dries De Bondt: “Met een goed gevoel ben ik niets, ik wil resultaten”

Door , maandag 27 mei 2019 om 10:57
Dries De Bondt: “Met een goed gevoel ben ik niets, ik wil resultaten”

©Cor Vos

Dries De Bondt was gisteren in de GP Marcel Kint misschien wel de sterkste man in koers, maar zag dat niet beloond met een resultaat. “Dat de conditie prima is? Dat wist ik ook vóór de start en daar koop ik niets mee. Ik wil resultaten. Hopelijk is het een van de volgende wedstrijden wel eens prijs.”

De Bondt (Corendon-Circus) roerde zich gisteren meermaals. Ook in volle finale stak de  Oost-Vlaming nog een hand uit naar de overwinning, maar een massasprint was onvermijdbaar. De Bondt baalde. “Op de laatste hellende strook had het peloton de vijf vluchters binnen schot. Ik had de opdracht om Roy Jans (sprinter van de ploeg, red) voorin in de groep af te zetten, zodat hij in goede positie aan de sprint kon beginnen.”

Overschot
“Maar eenmaal dat gebeurd, voelde ik dat ik nog zoveel overschot had. Waarom niet nog een keer proberen, dacht ik. Helaas kreeg ik niemand mee. Dat was mijn pech, denk ik. Stel dat we dat met een of twee mannetjes extra doen, gaan we misschien op en over de kopgroep en sprinten wij voor de zege.”

De 27-jarige aanvaller kon Zwevegem met opgeheven hoofd verlaten. Maar dat vond De Bondt maar een magere troost. “Dat ik heb bewezen dat de conditie oké is? Aan die bevestiging had ik geen nood. Dat wist ik vanmorgen voor de start ook al. Ik heb nu resultaten nodig. En dat wat dat betreft, is dit alweer een gemiste kans. Het is nu kwestie van die vorm vast te houden, niet ziek te worden en hopen dat het een van de komende wedstrijden wél eens meezit.”

“Veel kansen in juni”
De Bondt is geen topsprinter, geen klimmer en geen tijdrijder. “Maar ik ben wel altijd op de afspraak. Dus moet de koerssituatie een beetje in mijn voordeel uitdraaien. Mijn volgende wedstrijd is de GP Dubois in Isières, (2 juni, red). Twee dagen later volgt Gullegem Koerse, gevolgd door de Ronde van Limburg, de Baloise Belgium Tour, Dwars door het Hageland, de Heistse Pijl, Halle-Ingooigem en het BK in Gent. Allemaal wedstrijden die me liggen en waarin ik mezelf als potentiële winnaar zie. Het wordt kwestie van een van die kansen te benutten.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.