Dries De Bondt na 3de plaats in Le Samyn: “Teleurgesteld in mijn sprint”
© Cor Vos
Nico Dick
dinsdag 1 maart 2022 om 18:22

Dries De Bondt na 3de plaats in Le Samyn: “Teleurgesteld in mijn sprint”

Interview Mixed feelings voor Dries De Bondt na zijn derde plaats in Le Samyn. “Ik ben tevreden van mijn koers. Maar teleurgesteld in mijn sprint. Er zat meer in, denk ik. Ik heb te lang gewacht om aan te gaan, waardoor ik van te ver moest komen.”

“We zijn uiteraard gestart met Tim Merlier als kopman. Zelf kreeg ik van de ploeg (Alpecin-Fenix, red) de opdracht om me niet te laten verrassen”, begint De Bondt zijn verhaal. “Kwestie van niet in het verweer te geraken. Anders moesten wij in de achtervolging het werk opknappen. Nu was ik mee en kon ik me wat sparen, met Tim die achterop kwam. Bert Van Lerberghe (Quick-Step-Alpha vinyl, red) deed een beetje hetzelfde met Jakobsen achter hem.”

Volgens De Bondt zat in de finale iedereen wat op zijn tandvlees. “Er werd wel wat aangevallen, maar dat leverde niets op. Zelf werd ik nog bijna geflikt toen ik achter Cerny zat, die plots moest lossen. Maar ik reed het gaatje al bij al vlot dicht. Het was toen dat ik voelde dat er nog wat opzat.”

150 meter
“Maar in de sprint ging het echt niet zoals ik in gedachten had. Ik heb gewoon te lang gewacht, waardoor ik van te ver moest komen. Plots zag ik het bordje van de laatste 150 meter. Oei, dacht ik. We zijn er al. Anderzijds ben ik wel geklopt door de beste man in koers. Trentin is niet de eerste de beste, ook Hofstetter is een rappe jongen. Ik mag wel naar huis met dit resultaat, maar er zat toch iets meer in. Dat is de juiste conclusie.”

Wachtend op de podiumceremonie in Dour: De Bondt, Trentin in Hofstetter – foto: Cor Vos © 2022

Dat hij erop gebrand was om iets te laten zien vandaag, vertelde hij nog. “Na de Omloop was ik ontgoocheld. Ik heb daar nooit een cartouche moeten verschieten, zat heel de koers relatief op mijn gemak en dat laat ik me op de Muur toch wegzetten waardoor ik de aansluiting met de kopgroep miste. Goed dat ik me vandaag wel heb kunnen tonen.”

De voormalige Belgische kampioen rijdt zondag de GP Monseré in Roeselare, daarna volgen de Profronde van Drenthe en de GP de Denain. “Dat zijn wedstrijden die me liggen en gelijkaardige scenario’s kunnen opleveren in de finale. Ik heb er goede hoop op dat er nog wel iets moois zit aan te komen”, besloot De Bondt met de glimlach.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.