zondag 25 februari 2024 om 13:01

Dries De Bondt reed beste beklimming ooit op Muur van Geraardsbergen: “Nu hoop ik op top-10 in Kuurne”

Video Dries De Bondt en Decathlon AG2R La Mondiale reden een goede koers in Omloop Het Nieuwsblad. De Belg, die overkwam van Alpecin-Deceuninck, werd zelf negentiende, zijn ploeggenoten Oliver Naesen en Pierre Gautherat werden vierde en elfde. “In Kuurne-Brussel-Kuurne wil ik top-10 rijden”, vertelde De Bondt voor de camera van WielerFlits.

“Ik ben matig tot goed hersteld van gisteren”, lacht De Bondt bij de start van Kuurne-Brussel-Kuurne. “Ik heb de hele dag een beetje in de pampers gezeten. Ik wist dat Visma het ging proberen zo vroeg in de koers. Ik zat goed vooraan, maar het brak maar niet. Ik dacht dat het dus nog te vroeg was en dat ze zouden stoppen met rijden. Maar dan trokken ze toch nog een tweede keer door en zat ik niet mee.”

Voor De Bondt was het vervolgens achtervolgen en gokken om op het juiste moment mee te schuiven. “De miserie moest jammer genoeg nog beginnen dan. Voor het Vossenhol was er die valpartij en daar zat ik achter. Ik kon daarna nog wel terugkomen met een sterke groep, maar dat was toch eens serieuze cartouche.”

“Daarna heb ik alles op alles gezet op de Muur. Daar heb ik volgens Strava mijn beste beklimming ooit gereden, ondanks dat het nat was. Daar ben ik zeer tevreden mee. Op de Bosberg heb ik me dan wat laten wegzetten. Eigenlijk moest ik daar gewoon alles of niets spelen en kijken waar ik uitkwam.”

Top-10 in Kuurne als doel
De Bondt deed dat niet en kwam in een achtervolgende groep terecht. “We zaten eigenlijk met een man te weinig mee. Daardoor konden we net niet iemand meesturen met Politt en Tratnik. Uiteindelijk worden we wel nog vierde, elfde en negentiende. We waren er en hebben meegedaan tot het einde. We hebben het dus heel goed gedaan.”

“Of ik verwacht dat de koers in Kuurne ook zo vroeg gaat ontploffen? Goede vraag. Het kan, maar er is wel minder wind. Het zal dus minder interessant zijn om het te proberen. Bij Visma kunnen ze wel herstellen als de besten. Dat ze nog niet hersteld zijn van gisteren, is misschien dromen. Ik hoop zelf op een notering in de top-10, dat zou mooi zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.