Dries De Bondt: “UCI-klassement was grootste motivator”

zondag 13 oktober 2019 om 18:02
Dries De Bondt: “UCI-klassement was grootste motivator”

foto: Cor Vos

Dries De Bondt voerde vanmiddag met zijn Corendon-Circusploegmaats een straf nummer op in de Memorial Rik Van Steenbergen. Ze eindigden op de posities 1-2-5-9-20 en verzamelden zo maar liefst 288 UCI-punten. Ze hopen zo Wanty-Gobert nog voorbij te gaan in de UCI-ranking en zich zo te verzekeren van wildcards in de grote rondes van 2020. Dat bleek voor De Bondt dan ook een grote motivator.

“We schoten nog met vier over van die vlucht en wisten dat we allemaal vol moesten rijden om het te houden. Door de wind zaten we volledig op ons tandvlees. We hebben het feit dat we er nog met twee ploegmaats bij waren, wel in ons voordeel kunnen uitbuiten. Het was een vreemde finale, want iedereen van ons vier zat zo kapot”, aldus De Bondt.

“En we hadden zoveel schrik dat ze daarachter nog zouden terugkomen. Mijn tweede aanval was mijn goede. Eerst kwam Piotr nog eens terug, maar ik wist dat ik niet moest doorrijden omdat Jimmy (Janssens, red.) er nog aankwam. Daarna ben ik nog eens gegaan, en dat was dan de goede aanval.” Uiteindelijk werden De Bondt en Janssens eerste en tweede. Ook Tim Merlier, Otto Vergaerde en Roy Jans pakten nog punten.

Met eindwinst in de Bingoal Cycling Cup was De Bondt vandaag niet bezig. “We zaten met een ander klassement in ons hoofd vandaag, dat van de UCI Worldranking. Dat was vandaag een heel grote motivator. We wilden graag nog zo veel mogelijk punten verzamelen, ten opzichte van Wanty. Daarom ook onze gedurfde aanval in het begin van de koers. Daarmee hebben we Wanty in de verdrukking geduwd en die tactiek heeft gewerkt.”


WielerFlits legde deze week in een video uit waarom Corendon-Circus jaagt op UCI-punten. Bekijk hem hier.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.