Dries De Bondt: “Ze gaan op het BK rekening moeten houden met ons”

Door , woensdag 26 juni 2019 om 19:43
Dries De Bondt: “Ze gaan op het BK rekening moeten houden met ons”

foto: Cor Vos

Dries De Bondt won voor de tweede keer in zijn carrière Halle-Ingooigem. “Het ging vandaag een stuk gemakkelijker dan in 2016”, lachte hij achteraf. “Dit is wellicht mijn vreemdste zege ooit, maar toch vind ik dat ik het deels zelf heb afgedwongen door vooraan te zitten.”

De Bondt deed na de podiumceremonie in het West-Vlaamse Ingooigem uitgebreid zijn verhaal. “Natuurlijk was het de bedoeling om Tim Merlier te lanceren. Er was afgesproken om op twee kilometer van de finish met de ploegmaats te verzamelen. Maar dat liep niet helemaal zoals we wilden. Lasse (Norman Hansen, red), ikzelf en Tim zochten elkaar gelukkig snel op en reden op links in een ruk naar de kop. Zo zaten we perfect gepositioneerd om de slotkilometer aan te vatten.”

Niemand in het wiel
“Lasse kwam zo wel heel vroeg op kop, maar reed zich de ziel uit het lijf tot aan de boog van de laatste kilometer”, gaat De Bondt voort. “Vanaf daar zou ik het overnemen en er een lange sprint van maken, met Tim in het wiel. Tot ik het plots hoorde kletteren achter mij. Ik keek even achterom om te zien of Tim nog wel in het wiel zat. Niet dus. Er zat gewoon niémand meer in het wiel…”

“Toen kon ik natuurlijk niet meer twijfelen. Ik had nog overschot, want ik zou net aan mijn kopbeurt voor Tim beginnen. Dus ging ik vol door. Piotr Havik hing op vijftien meter, maar die kon ik afhouden. Daarna was het kwestie van mijn inspanning vol te houden tot aan de finish. Door de omstandigheden de vreemdste en gemakkelijkste zege ooit, maar ik denk niet dat we het gestolen hebben. Het was onze verdienste dat we vooraan zaten.”

foto: Cor Vos

Corendon-Circus is meer dan Mathieu van der Poel
Zo blijft het ProContinentale Corendon-Circus het meer dan voortreffelijk doen. “Ons succes? De factor Van der Poel speelt uiteraard een rol. Dat motiveert enorm. Maar er is zoveel meer. Dit team is allesbehalve een samenraapsel van een aantal coureurs, hè! De jongens zijn zorgvuldig geselecteerd. Al tijdens de eerste ploegstage merkte ik dat er geen pannenkoeken aangetrokken zijn. Het zijn allemaal renners met een goed niveau. Zie vandaag. Op Roy (Jans, red) na, die mee de vroege vlucht controleerde met Deceuninck-Quick-Step, zat de hele ploeg nog voorin. Dat zegt veel. We zijn gewoon heel sterk in blok.”

De Bondt heeft ook lof voor de entourage van het team. “Kristof De Kegel is al vier jaar mijn persoonlijke coach, dat klopt. Hij maakte ook mee de overstap naar Corendon-Circus. Maar het zou flauw zijn om dit een bepalende factor te noemen. Het totaalplaatje klopt gewoon. We hebben topmateriaal. We hebben toppersoneel. Alles is tot in de details geregeld voor ons. Wij moeten ons alleen maar focussen op de wedstrijden.”

Initiatief nemen op BK
Zondag staat in Gent het BK op het menu. Volgens De Bondt zal ook daar rekening moeten gehouden worden met Corendon-Circus. “We starten met negen en we gaan onze huid duur verkopen. We mogen ons vooral niet laten verrassen, zodat we niet achter de feiten aanrijden. Initiatief nemen, dus. En we houden Tim (Merlier, red) achter de hand als het op een sprint aankomt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.