Dries De Poorter vierde in slotrit Vredeskoers, eindzege voor Zana

zondag 6 juni 2021 om 16:14
Dries De Poorter vierde in slotrit Vredeskoers, eindzege voor Zana

foto: Cor Vos

De laatste etappe van de Vredeskoers voor beloften is gewonnen door de Fransman Axel Laurence. Hij was na een heuveletappe van bijna 170 kilometer rond Jeseník de snelste van een uitgebreide kopgroep. Wessel Krul werd tweede namens Nederland. De eindzege van Filippo Zana (Italië) kwam niet in gevaar.

Zana legde zaterdag de basis voor zijn eindoverwinning in de Tsjechische rittenkoers voor U23-renner, door solo de koninginnenrit te winnen. In de laatste etappe kwam de Italiaan, die normaliter uitkomt voor Bardiani-CSF, als negende over de finish. Kristjan Hocevar mocht als nummer twee mee het podium op, Toon Clynhens als derde.

Hij zag de ritwinst gaan naar Axel Laurence, die Wessel Krul opnieuw naar een tweede plaats verwees. De Nederlander eindigde in de eerste rit-in-lijn naar Rýmařov ook als tweede. Daardoor verovert Krul wel de puntentrui in de Vredeskoers.

De derde plaats in de laatste etappe was voor Lukas Kubis uit Slowakije. Hij verwees de Belg Dries De Poorter naar de vierde plaats. William Junior Lecerf eindigde als achtste.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone