Dries De Pooter na overwining in Flanders Tomorrow Tour: “Last valt van mijn schouders”
foto: Cor Vos
vrijdag 2 september 2022 om 10:26

Dries De Pooter na overwining in Flanders Tomorrow Tour: “Last valt van mijn schouders”

Dries De Pooter van Hagens Berman Axeon heeft eindelijk zijn eerste overwinning bij de beloften te pakken. De jonge Belg, die volgend jaar prof wordt bij Intermarché-Wanty-Gobert, won gisteren de eerste etappe van de Flanders Tomorrow Tour (2.2U). “Het was belangrijk om een keer te winnen voor ik naar de profs overstap”, zei De Pooter na afloop.

“Ik voel me al het hele jaar goed. Ik ben heel constant, maar telkens was er iets dat me weerhield van de overwinning: pech, geïsoleerd zitten in de kopgroep of opgesloten in de sprint. Maar deze keer klopte alles”, aldus de 19-jarige renner.

De Pooter won vanuit een kopgroep van twaalf, die hij zelf op had gezet. “Op de Kemmelberg zette ik mezelf op kop en reed mijn eigen tempo, daarna zat er niemand meer in mijn wiel. Ik was misschien wel de sterkste. Na de top kreeg ik het even moeilijk, maar ik herstelde snel”, blikt hij terug.

Uiteindelijk ontstond een kopgroep van twaalf die de eindstreep haalde. “Ik kreeg het vertrouwen van mijn teamgenoten Ivan Romeo en Toby Perry, die allebei meezaten. Dat waardeer ik enorm. We verwachtten nog een aanval van het Jumbo-Visma trio dat meezat, maar ik denk dat iedereen vermoeid was waardoor de groep bij elkaar bleef”, zegt De Pooter.

Dienende rol op WK
Uiteindelijk was de Belg de snelste van de kopgroep door onder andere Lars Boven van Jumbo-Visma Development te verslaan. “Ivan Romeo bracht me perfect. Ik voelde me heel sterk. Ik ben blij dat ik het werk van mijn teamgenoten kan belonen met de overwinning”, reageert de renner uit Geel.

De Pooter staat volgende maand ook aan de start van het WK voor beloften in Wollongong, waar hij in een dienende rol zal starten. “Normaal gesproken is Lennert Van Eetvelt kopman. Ik voel me goed en ik denk dat ik de reis naar Australië goed kan verteren. Het maakt mij niet uit wie er wint, als het maar een Belg is”, sluit de belofte af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.