Dries Van Gestel: “Een persoonlijk resultaat is vaak ondergeschikt voor mij”
Foto: Cor Vos
Niels Bastiaens
donderdag 10 juni 2021 om 08:00

Dries Van Gestel: “Een persoonlijk resultaat is vaak ondergeschikt voor mij”

Interview Na een sterke Dwars door het Hageland stak Dries Van Gestel ook in de openingetappe van de Baloise Belgium Tour zijn neus aan het venster. De 26-jarige Kempenaar van Total-Direct Energie zit er in de finales van dit soort wedstrijden heel vaak bij, maar toch wordt hij meer dan eens over het hoofd gezien.

We troffen een gelukkige Van Gestel aan bij de start van de Belgium Tour, want afgelopen week had hij eindelijk de competitie mogen hervatten. Van Gestel had daarvoor ruim twee maanden geen enkele wedstrijd op zijn programma zien staan. “Door omstandigheden was het inderdaad al van de Brabantse Pijl geleden dat ik nog had kunnen koersen. Door coronagevallen binnen de ploeg moesten we passen voor het Circuit de Wallonie en Duinkerke was sowieso al afgelast. Het was dus echt alsof ik voor de leeuwen werd gegooid in Dwars door het Hageland”, vertelt hij ons.

Van Gestel strandde daar uiteindelijk op een achtste plaats, nadat hij in de diepe finale een tikkeltje te kort kwam. “Ik reed al van bij de eerste ontsnapping mee voorop. Ik had enorm veel werk verricht tijdens de wedstrijd en op het laatste Grasbos liep het verkeerd. Op de Demerdijk daarvoor had ik al een paar keer een foutje gemaakt in de bochten. Elke keer terugkomen kost veel krachten, en op den duur gaat het kaarsje gewoon uit. In dat opzicht was top 10 geen verkeerde uitslag voor mij.”

De vergeten Belg
En dat voor iemand die in de Vlaamse nieuwsmedia amper aan bod lijkt te komen. Wanneer we Van Gestel de ‘vergeten Belg’ noemen, moet hij lachen. “Ik ben eigenlijk blij dat je dat zegt, want ik hoor dat commentaar wel vaker bij de mensen rondom mij. Er wordt weinig over mij gezegd en geschreven, maar ik ben volgens mij wel altijd daar. Ik weet dat ze vanuit de ploeg ook tevreden zijn over mijn werk, en dat is volgens mij nog wel wat belangrijker dan de aandacht van buitenaf.”

Van Gestel met Campenaerts in het wiel – foto: Cor Vos

De ex-ritwinnaar in de Tour des Fjords heeft er dan ook een uitstekend voorjaar opzitten. Deels in de schaduw van kopman Anthony Turgis, die in de lentemaanden zijn grote doorbraak kende. Maar een tiende plek in de Scheldeprijs en een negentiende in Gent-Wevelgem zijn ook voor Van Gestel zelf geen slechte resultaten. “Het doel van de ploeg was om Turgis in stelling te brengen. En dat hebben we supergoed gedaan. Ik denk dat hij in bijna alle klassiekers top 10 of top 15 heeft gereden.”

“En dan is mijn persoonlijk resultaat natuurlijk ondergeschikt”, aldus Van Gestel. “Daar had ik ook helemaal geen problemen mee. Ik wist waar ik aan toe was voor ik aan die wedstrijden begon, en ik ben ook blij met de dingen die ik heb laten zien. Misschien was het resultaatgewijs niet top voor mij, maar ik heb wel elke keer hard op kop gereden om Turgis in stelling te brengen. Het was ook leuk om in de Scheldeprijs en Gent-Wevelgem zelf eens voor een resultaat te gaan.”

Koersloze maand
Mogen we de komende week nog meer van die resultaten verwachten? “Ik bekijk de Baloise Belgium Tour eerlijk gezegd dag per dag, maar normaal zou ik hier wel de uit te spelen man voor onze ploeg moeten zijn. Ik wil er alleszins voor gaan. Daarna hoop ik ook op het BK iets te tonen, en dan is er alweer een lange zomerpauze met weinig wedstrijden. Gelukkig begint er eind juli eindelijk nog eens een zwaar blok koersen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.