Druivenkoers gaat over deel van heuvelzone WK-parcours
foto: Cor Vos (archief)
maandag 19 juli 2021 om 15:56

Druivenkoers gaat over deel van heuvelzone WK-parcours

De Druivenkoers is dit jaar een belangrijke generale repetitie voor het WK wielrennen in Leuven. De organisatie heeft het parcours op de schop gegooid, waardoor een deel van de Belgische eendagskoers over vijf WK-beklimmingen trekt.

Tomas Van den Spiegel, de CEO van Flanders Classics, laat weten dat start en finish ‘gewoon’ in Overijse liggen. “Maar tussen het begin en het einde van de wedstrijd is er een en ander veranderd. Het peloton krijgt maar liefst drie keer de opeenvolging van de vijf WK-hellingen uit het Flandrien Circuit voor de wielen geschoven, dat is zelfs één keer meer dan tijdens het WK. Ruimte genoeg om de hellingen te bestuderen dus”, vertelt Van den Spiegel.

De Druivenkoers is dit jaar 192 kilometer lang, bestaande uit vijf lokale rondes. Eerst wordt twee keer een omloop gereden met daarin de Lanestraat. Daarna volgen drie rondes van 48,5 kilometer met de Lanestraat en de vijf WK-klimmetjes. Dat zijn achtereenvolgens de S-Bocht Overijse, Bekestraat, Veeweidestraat, Smeysberg en de Moskesstraat.

Op de kalender zit dit najaar exact een maand tussen de Druivenkoers (26 augustus) en het WK op de weg voor mannen (26 september). Vorig jaar ging de winst in de Druivenkoers Overijse naar Florian Sénéchal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.